Ο Βαρούχας είδε πέναλτι, όχι Περράκης και Φωτιάς

Πολλή δουλειά είχε ο Περράκης στο Ατρόμητος – Άρης, καθώς χρειάστηκε να πάρει αρκετές αποφάσεις αλλά και να πάει δύο φορές στο VAR. Δεν ήταν όμως όλες σωστές.

Όπως αυτή στο χέρι του Παπαδόπουλου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όπου όλος ο Άρης φωνάζει για πέναλτι, αλλά ο Περράκης και ο Φωτιάς είπαν πως δεν υπάρχει. Διαφορετική άποψη είχε ο καθηγητής διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας ο οποίος σε σχόλιό του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM είπε πως είναι πέναλτι διότι ναι μεν η μπάλα χτυπάει πρώτα στο πόδι του αμυντικού του Ατρομήτου, αλλά στη συνέχεια βρίσκει στο χέρι του Παπαδόπουλου το οποίο είναι σε αφύσικη θέση.

Βέβαια ο κ. Βαρούχας ανακάλυψε ότι μπήκε γκολ στο 75ο λεπτό για τον Ατρόμητο όταν ο Δεληζήσης έβγαλε δύο φορές την μπάλα πάνω από τη γραμμή, υποστηρίζοντας πως αυτή την είχε περάσει ολόκληρη. Κάτι στο οποίο δεν μπόρεσαν να δουν διαιτητές και VAR.

Συγκεκριμένα η τοποθέτηση του κ. Βαρούχα ήταν η εξής:

«Στο Ατρόμητος-Άρης και σχετικά με το πέναλτι που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι, έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση για το τι ισχύει όταν η μπάλα βρίσκει πρώτα στο σώμα και μετά στο χέρι. Στη συγκεκριμένη φάση ο Κυριάκος Παπαδόπουλος κλωτσάει την μπάλα και μετά εκείνη πάει στο χέρι, αλλά το χέρι είναι σε αφύσικη θέση, κοιτάει στον ουρανό. Είναι μια καταφανέστατη παράβαση που -για να τον φωνάξει το VAR να το δει- πάει να πει ότι διαφωνεί με την απόφαση να μη δώσει πέναλτι.

Το πέναλτι του Κουλούρη είναι καταφανέστατο, δεν υπάρχει κάτι να πούμε.

Απορώ όμως τι είδε το VAR στη φάση του 75’. Ο μηρός του Δεληζήση έχει σταματήσει στη γραμμή, αλλά την μπάλα τη σταματάει με τη λεκάνη και είναι καταφανέστατο ότι είναι γκολ.

Και εδώ να πω και κάτι άλλο. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση να τσεκάρει μια φάση στο VAR και να υπάρχουν γύρω του τόσα άτομα που να φωνάζει ο καθένας τα δικά του. Εκεί ο διαιτητής παίρνει μια σημαντική απόφαση που καθορίζει την έκβαση του αγώνα. Ο παρατηρητής είναι υποχρεωμένος να βάλει την αστυνομία να μην τον πλησιάζει κανείς».

To Top