ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Βασίλης Τολιόπουλος μίλησε στο PRESSARIS για τη… νέα μπασκετική ζωή του!

Ο Βασίλης Τολιόπουλος μίλησε στο PRESSARIS για την παρουσία του στον Άρη, την μεταμόρφωση της ομάδας, το μέλλον του, την Εθνική και την «καυτή», όπως την χαρακτήρισε, ατμόσφαιρα του Παλέ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Έχοντας κλείσει έναν μήνα πλέον στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει προσαρμοστεί για τα… καλά στις νέες συνθήκες ζωής και εργασίας για τον ίδιο.  Ο 22χρονος γκαρντ, πρωταγωνιστής στη νίκη επί του Λαυρίου και σημαντικό πλέον «εργαλείο» στα χέρια του Γιάννη Καστρίτη, αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από την ημέρα που ήρθε στην ομάδα και απάντησε για το που βλέπει το μέλλον του.

Βασίλη, ένας μήνας πλέον στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη. Πως νιώθεις;

«Είμαι καλά, δόξα τω Θεώ! Μέρα με τη μέρα νιώθω όλο και καλύτερα τόσο στην ομάδα όσο και στην πόλη. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ, είναι σπουδαίο να αγωνίζεσαι για αυτή τη φανέλα που όλοι ξέρουν την τεράστια ιστορία της και θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά για να πετύχουμε κι άλλες νίκες».

Από την απραξία με τον Ολυμπιακό σε φουλ δράση με τον Άρη…

«Αισθάνομαι χαρούμενος με την επιλογή μου, που παίζω στον Άρη και παίρνω τον χρόνο συμμετοχής που χρειαζόμουν. Ήταν ένας λόγος που ζήτησα να φύγω από τον Ολυμπιακό. Αγωνίζομαι πλέον με άλλη ψυχολογία, απολαμβάνω το μπάσκετ. Ελπίζω να συνεχίσουμε το ίδιο καλά και να βγει κερδισμένη πρώτα η ομάδα και μέσα από την προσπάθεια να γίνω και εγώ ακόμα καλύτερος».

Υπάρχει κάποιο σημείο αναφοράς για τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες;

«Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα μεταξύ μας, δίνουμε πάντα το 100% στις προπονήσεις, παίζουμε σαν να είναι κανονικός αγώνας και πιστεύω πως αυτό βγαίνει σιγά σιγά στο παιχνίδι μας. Έχουμε βγάλει αρκετά πράγματα στους αγώνες από αυτά που δουλεύουμε και συζητάμε και για αυτό πιστεύω πως ήρθαν αυτές οι νίκες. Ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στο πλάνο του προπονητή μας και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».

«Η ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ»

Ο κόουτς Καστρίτης είπε πως η άμυνα είναι στο DNA αυτής της ομάδας…

«Ναι, στον κόουτς αρέσει πολύ η άμυνα, είναι αυτή η φιλοσοφία του και μας το έχει περάσει. Πιστεύω πως οι περισσότερες ομάδες θέλουν να ξεκινάνε από την άμυνα. Έτσι λειτουργούμε και εμείς, αυτή είναι η ταυτότητά μας, από εκεί αρχίζει το παιχνίδι μας. Αν είμαστε καλοί στην άμυνα θα βρούμε και τον ρυθμό μας στην επίθεση. Ακόμα και αν κολλήσουμε στην επίθεση, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τη λύση μέσα από την άμυνά μας».

Το σερί νικών και η αγωνιστική βελτίωση πολλών παικτών ξεκίνησε από την μέρα που ήρθες στην ομάδα. Το εξηγείς κάπως αυτό;

«Τι να πω… Εγώ ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ήρθα για να παίξω, για να κερδίζουμε. Αν με την είσοδό μου βοήθησα να βελτιωθεί και η ομάδα και οι συμπαίκτες μου, με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο αυτό.  Όμως και εκείνοι με βοηθούν πολύ, με στηρίζουν, παίζω καλά μαζί τους και μέσα από την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε, προσπαθούμε να βγούμε όλοι ωφελημένοι. Όπως είπα και νωρίτερα είμαστε πάρα πολύ καλά μεταξύ μας. Και στα αποδυτήρια και στο παρκέ και με τους προπονητές μας».

Θα λειτουργήσει υπέρ ή κατά του Άρη η διακοπή του πρωταθλήματος για έναν μήνα;

«Κάθε διακοπή συνήθως δεν ωφελεί τις ομάδες και ειδικά όταν μιλάμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως αυτό του ενός μήνα. Δημιουργείται όμως και ένα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από κάποια φιλικά, αν παίξουμε, που θα μας βοηθήσουν να βρούμε ακόμα καλύτερη χημεία. Έχουμε πολύ χρόνο και θα φροντίσουμε να το εκμεταλλευτούμε κατάλληλα, ώστε να επιστρέψουμε δυνατοί με την επανέναρξη του πρωταθλήματος».

«ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…»

Έχει γίνει κάποια κουβέντα με τον Άρη και για τη νέα σεζόν;

«Η κουβέντα είχε γίνει πριν έρθω στον Άρη και είχαμε πει πως θα πορευτούμε μαζί σίγουρα ως το καλοκαίρι. Από εκεί και μετά αν η ομάδα είναι ικανοποιημένη μαζί μου, είμαι και εγώ ευχαριστημένος, γιατί να μην συνεχίσουμε μαζί και στη νέα σεζόν. Είναι κάτι που θα το ήθελα πολύ».

Σκέψεις για την Εθνική έχεις κάνει;

«Αυτό που σκέφτομαι είναι να παίξω μπάσκετ, κάτι που μου είχε λείψει πολύ τον προηγούμενο καιρό. Να κάνω αυτό που αγαπώ, να το ευχαριστηθώ και να βοηθήσω την ομάδα μου όσο μπορώ να πάρει κι άλλες νίκες. Από εκεί και πέρα αν έρθει και η κλήση από την Εθνική θα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και θα είναι τεράστια τιμή. Ωστόσο είναι κάτι που δεν το σκέφτομαι αυτή την στιγμή και πιστεύω πως έχω πολλή δουλειά ακόμα για να φτάσω εκεί».

Τέλος Βασίλη, ένα σχόλιο για τον κόσμο που γεμίζει το Nick Galis Hall σε κάθε αγώνα…

«Είναι τρομερή η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στο Παλέ, δεν την περίμενα τόσο εντυπωσιακή! Είναι πολύ διαφορετικό το να το παρακολουθείς από την τηλεόραση, το να το βλέπεις ως αντίπαλος και να το ζεις ως παίκτης αυτής της ομάδας. Είναι από τις πιο καυτές έδρες που έχω δει. Είναι πανέμορφο που έρχεται τόσος κόσμος να μας δει και εύχομαι να συνεχίσουν να έρχονται να μας στηρίζουν γιατί τους έχουμε ανάγκη».

To Top