ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Βασιλειάδης επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τη Σούπερ λίγκα και χρήματα μέσω ΕΡΤ!

Mε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, επιβεβαιώνει τα ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία παρά τα τελεσίγραφα για «καλό καλοκαίρι” που έστειλε στη Σούπερ λίγκα, επειδή η τελευταία δεν δέχθηκε να μειώσει το αριθμό των ομάδων του πρωταθλήματός της σε 12, τελικά δέχθηκε την από 11/7 πρότασή της.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρηματοδοτήσει μέσω της ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, χωρίς όμως να ενεργοποιήσει το πλήρες πακέτο που προέβλεπε χρηματοδότηση πενταετίας.

Ακολουθούν δύο αποσπάσματα της εφ όλης της ύλης συνέντευξης του Βασιλειάδη στην «Εφημερίδα των Συντακτών”:

-Με την τελευταία πρόταση για τα τηλεοπτικά της επόμενης σεζόν, αλλάζει κάτι ως προς τον στόχο τού να φτάσουμε τελικά στις 12 ομάδες από τη σεζόν 2020-21;

– Οχι ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι πρώτα. Δεν προτείνουμε τη μείωση σε 12 ομάδες επειδή έχουμε εμμονή με αυτό το νούμερο, αλλά επειδή έχουμε λάβει υπόψη μας οικονομοτεχνικές μελέτες που δείχνουν ότι με τα σημερινά δεδομένα η μεγάλη κατηγορία για να μπορεί να καταστεί βιώσιμη οικονομικά δεν θα πρέπει να έχει περισσότερες από 12 ομάδες. Βέβαια ορισμένες από τις ομάδες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο αυτή τη στιγμή, προβάλλουν ενστάσεις για τον αριθμό 12 και προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, αντιπροτείναμε το τηλεοπτικό συμβόλαιο να μην είναι εξ αρχής εγγυημένο για 5 χρόνια, αλλά με μια οψιόν που θα ενεργοποιηθεί αν στο μεταξύ καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις και βλέποντας πάντοτε και την πορεία του εγχειρήματος.

– Η τελευταία δημόσια θέση του προέδρου της Super League ήταν πως έχουν δεχτεί τα 9/10 του πλαισίου της πρότασης Βασιλειάδη, αφήνοντας να εννοηθεί πως για το 1/10 θα μπορούσατε να κάνετε πίσω. Πόσο σημαντικό είναι όμως για την ουσία της πρότασης αυτό το «1/10», όπως το έθεσε ο κ. Μπαταγιάννης;

– Σημαντικότερο από το να καταστεί και πάλι οικονομικά βιώσιμο το προϊόν του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι να φύγουν οι σκιές από αυτό. Η πρότασή μας λοιπόν έχει σαφή στόχο να εξαλείψει την ανάγκη εξάρτησης των μικρών από τους μεγάλους, που ναι μεν επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό αν υπάρχουν χρήματα να διαχειριστούν, ωστόσο είναι αναγκαίες κι άλλες παρεμβάσεις. Μέσω της πρότασής μας ζητούμε τον δημόσιο οικονομικό έλεγχο των ΠΑΕ ανά τρίμηνο, ενώ και ο περιορισμός των δανεισμών είναι ένα μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση. Ισχύει ότι η Λίγκα πήρε γενναία απόφαση αποδεχόμενη τα μέτρα που προβλέπονται στην πρότασή μας, ωστόσο ακόμη κι αυτό το 1/10 που αναφέρει ο κ. Μπαταγιάννης είναι σημαντικό να γίνει αποδεκτό. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να κάνουμε αποφασιστικά βήματα για την ανάκαμψη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και οφείλουμε να μην αφήσουμε ούτε ένα παράθυρο ανοιχτό, ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις πιθανότητες αποτυχίας του εγχειρήματος.

To Top