Ο Βεζένκοφ δεν αποκλείει να εξαντλήσει το συμβόλαιό του στον Άρη!

Ο Σάσα Βεζένκοφ σε χθεσινές δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραμείνει στους κίτρινους και την επόμενη χρονιά, έστω κι αν αυτό το σενάριο έχει λίγες πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα. 

Ρωτήθηκε για το ΝΒΑ και το αν αποκλείει το ενδεχόμενο να εξαντλήσει το συμβόλαιό του στον Άρη που λήγει το 2016 και απάντησε: “Είναι μακρινός στόχος το ΝΒΑ, δεν το σκέφτομαι ακόμα. Σκέφτομαι μόνο τον Άρη τώρα. Το καλοκαίρι θα είναι και πάλι καυτό, θα μιλήσω με τους δικούς μου ανθρώπους και θα δούμε τι θα γίνει. Φυσικά και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μείνω στον Άρη. Η διοίκηση κάνει μεγάλες προσπάθειες για να γίνει ακόμα πιο δυνατή η ομάδα. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο, θα συζητήσουμε κι αν παρουσιάσει ένα πλάνο πολύ ισχυρό, με δύο παιχνίδια τη βδομάδα, γιατί όχι να μείνω ακόμα μία χρονιά στον Άρη”.

Για το αν νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να μείνει στον Άρη σχολίασε πως “από την πρώτη στιγμή νιώθω δικαιωμένος. Και το καλοκαίρι του ’13 και το περσινό καλοκαίρι. Εδώ υπάρχει ένα οικείο περιβάλλον, έχεις το γήπεδο για να κάνεις ότι ώρα θέλεις προπόνηση, εδώ μπορείς να βελτιώνεσαι, γιατί υπάρχουν προπονητές που σε βοηθούν 24 ώρες το 24ωρο. Το να μείνω εδώ με κάνει και καλύτερο άνθρωπο και καλύτερο αθλητή”.

Για τον προχθεσινό αγώνα είπε: “Ήταν ένα παιχνίδι για τον κόσμο πολύ ξεχωριστό, αλλά για μας όπως όλα τα υπόλοιπα. Το γήπεδο ήταν γεμάτο, μας αρέσει να παίζουμε τέτοια παιχνίδια, ειδικά στην έδρα του αντιπάλου και έκανα ότι μπορούσα για να κερδίσει η ομάδα μου. Σε κάθε παιχνίδι θέλω να είμαι συνεπέστατος και να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει, αλλά το είχα μέσα μου να παίξω καλά γιατί σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν είχα βοηθήσει την ομάδα τα μέγιστα. Μετρούσα τέσσερις ήττες και μία νίκη στο κύπελλο πριν από αυτές τις δύο νίκες τώρα”.

Ρωτήθηκε αν οι αντιδράσεις του ΠΑΟΚ σχετικά με την επανάληψη του αγώνα στο Αλεξάνδρειο έπαιξαν ρόλο στην πολύ καλή εμφάνιση του Άρη προχθές και απάντησε ότι “στο Παλέ είχαμε πάρα πολύ άγχος. Αυτοί ήρθαν εδώ προετοιμασμένοι ότι δεν έπρεπε να παίξουν το παιχνίδι, εμείς ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι, αλλά είχαμε άγχος. Δεν έμπαιναν τα σουτ, παρότι βγάλαμε επιλογές. Χθες αντιθέτως ήμασταν απελευθερωμένοι, παίζαμε χωρίς άγχος, δώσαμε τα πάντα και κερδίσαμε”.

“Είχαμε τη ζώνη σαν plan B”

Για την ζώνη 2-3 που εφάρμοσαν οι κίτρινοι για πολλή ώρα μέσα στην Πυλαία κι αν ήταν κάτι που δούλεψαν όλο το περασμένο διάστημα για τα συγκεκριμένα παιχνίδια σχολίασε: “Ο κόουτς Πρίφτης και όλο το τεχνικό τιμ έκανε εξαιρετική δουλειά που αλλάξαμε την άμυνα σε ζώνη. Βέβαια έχασε κάποια ελεύθερα σουτ ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν την δουλεύουμε τη ζώνη μόνο για αυτά τα παιχνίδια. Την είχαμε σαν plan B και μπορώ να πω ότι αυτή τη βδομάδα δεν τη δουλέψαμε και τόσο πολύ. Πάντως μας βγήκε, αυτό έχει σημασία. Και στα δύο παιχνίδια ξεκινήσαμε άσχημα αμυντικά. Δεχθήκαμε 20 πόντους στο Παλέ και 21 πόντους εκεί. Δεν παίξαμε καλά σαν πικ εν ρολ, στο “ένας εναντίον ενός” δεχθήκαμε πολλά καλάθια, οπότε πήγαμε σε άμυνα ζώνης για να σταματήσουμε τον αντίπαλο”.

Ρωτήθηκε πως ένιωθε στο παιχνίδι και πόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση είχε και απάντησε ότι “ένιωθα ζεστός, ένιωθα ότι μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα επιθετικά, αλλά και αμυντικά, γιατί είμαστε μια αμυντικογενής ομάδα και όλα από την άμυνα ξεκινούν. Οι 77 πόντοι που δεχθήκαμε χθες θα μπορούσαν να είναι 67-68. Στην επίθεση όποιος είναι ζεστός να παίρνει τη μπάλα. Είτε εγώ, είτε ο Πάσαλιτς, είτε ο Ριντ σε μια καλή μέρα μπορούμε να ‘σκοτώσουμε’ κάθε αντίπαλο”.

Ρωτήθηκε αν σούταρε χωρίς σκέψη στην Πυλαία, ειδικά στη τρίτη περίοδο με το κρεσέντο των εύστοχων επιλογών του και απάντησε πως “έχω αυτοπεποίθηση, τα πίστευα τα σουτ που πήρα. Ακόμα κι αυτά που έχασα, εκτός από ένα σουτ που ήταν κακή επιλογή, ήταν καλές επιλογές. Ήμουν ζεστός, είχα κλείσει τ’ αυτιά μου, δεν άκουγα την κερκίδα και ένιωθα καλά”.

“Έβλεπα κάθε λεπτό να περνάει λες και ήταν 100 λεπτά!”

Για το κακό τελευταίο πεντάλεπτο προχθές όπου δέχθηκαν 18 πόντους κι αν αυτό έγινε από την προσμονή να τελειώσει το παιχνίδι είπε ότι “προσωπικά έβλεπα κάθε λεπτό να περνάει λες και ήταν 100 λεπτά! Ήθελα τόσο πολύ να τελειώσει ο αγώνας, περιμέναμε… Εκεί που ήταν 68-76 στα 35’’ πριν το τέλος λες ότι αποκλείεται να χαθεί και κάναμε τη μια βλακεία πίσω από την άλλη ώστε να φέρουμε το παιχνίδι στους δύο πόντους. Η τύχη δεν μας έπαιξε άσχημο παιχνίδι, αλλά πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στα επόμενα παιχνίδια”.

Για το πως διαχειρίστηκαν τις έξι μέρες που μεσολάβησαν από τα δύο παιχνίδια επεσήμανε πως “ο προπονητής μας έχει κάνει τρομερή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Κάθε φορά που κερδίζουμε, είτε με μεγάλη διαφορά, είτε με μικρή, ξέρει την επόμενη μέρα να μας βάλει στο γήπεδο, για να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, να είμαστε προσγειωμένοι. Αυτό κάναμε και πήγαμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι. Έχουμε και έμπειρα παιδιά που ξέρουν ότι με μια νίκη εδώ (στο Παλέ), εκεί θα ήταν πολύ δύσκολα. Ακολουθήσαμε το πλάνο, βάλαμε μεγάλα σουτ, γιατί χωρίς αυτά δεν μπορείς να κερδίσεις εκτός έδρας, παλέψαμε πάρα πολύ στα ριμπάουντ και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι”.

Για το ότι είναι πολύ πιθανό να γράψει ιστορία ως ο πρώτος 19χρονος πρώτος σκόρερ στην Α1 είπε ότι “τα ατομικά ρεκόρ δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ. Πρώτα είναι η ομάδα, να κερδίζουμε, να παίζουμε καλά, να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Στα καλά μαζί, στα κακά μαζί και μετά προσπαθώ από τον τομέα που μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου”.

Για την συνεισφορά των Μούρτου και Αντεγκμπόγιε αμυντικά σχολίασε: “Όλα τα παιδιά βοηθάνε. Ειδικά στο Παλέ και ο Μούρτος και ο Αντεγκμπόγιε, μετά τον τραυματισμό του Τόμας, κλήθηκαν να πάρουν και την επίθεση και την οργάνωση, αλλά και την άμυνα πάνω τους, γιατί σε αυτό το παιχνίδι και εγώ και ο Πάσαλιτς ήμασταν άστοχοι, ήμασταν κακοί. Βοήθησε και ο Ριντ και όλα τα παιδιά, αλλά ο Σπύρος και ο Αντεγκμπόγιε έκαναν τα αδύνατα δυνατά και χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα. Και ο Νέιμικ έκανε πολύ καλή δουλειά, όλη τη βρώμικη δουλειά όπως κάθε παιχνίδι, ο Πάσαλιτς που ήταν ψύχραιμος. Όλοι κάναμε απίστευτη δουλειά”.

Για τον Νέιμικ και την συνεισφορά του σε αντιδιαστολή με τα στατιστικά (6,6π., 6,7ρ., 2,1κοψ.) του είπε: “Ένα παράδειγμα: Στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, όταν χάναμε εννιά πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο αυτό το παλικάρι έκανε τα πάντα κάτω από το καλάθι. Και με φάουλ και χωρίς φάουλ, με πολύ δυνατό παιχνίδι, τάπες, ριμπάουντ. Κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Εγώ ως αμυντικός αν στείλω μέσα στη ρακέτα τον αντίπαλό μου, ξέρω ότι θα είναι εκεί ο Ντρου. Κάνει τρομερή δουλειά και πιστεύω ότι και στην επίθεση θα μπορούσε να σκοράρει περισσότερο, αλλά δεν το επιδιώκει”.

Για τις προσδοκίες που δημιουργούν οι δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ και πως αλλάζουν τον Άρη είπε ότι “αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα ξεχάσουμε σήμερα. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο την Πάτρα. Δεν μπορούμε να βάλουμε μακροπρόθεσμους στόχους. Δεν το κάναμε στο ξεκίνημα της χρονιάς, δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα. Αυτές οι δύο νίκες μας δίνουν αυτοπεποίθηση και έξτρα κίνητρο για δουλειά, γιατί όταν κερδίζεις η επόμενη βδομάδα είναι πολύ πιο ήρεμη. Έχεις χρόνο να σκεφτείς, να δουλέψεις και να δεις τα λάθη σου. Εμείς και μετά τη νίκη (στο Παλέ) είδαμε όλη τη βδομάδα βίντεο. Είδαμε όλα μας τα λάθη και γι’ αυτό ήμασταν πιο βελτιωμένοι. Είδαμε όλο το παιχνίδι στο βίντεο. Είδαμε και την άμυνα μας και την πολύ κακή επίθεση μας… Πιστεύω ότι και τα δύο παιχνίδια μπορούσαμε να τα κερδίσουμε πολύ εύκολα και πάνω από 10 πόντους, αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι. Αυτές οι νίκες δεν μας εφησυχάζουν. Πρέπει να πάμε και να παίξουμε ακόμα πιο σκληρά”.

To Top