Ο Βεζένκοφ παίζει γιατί κάνει σωστά τη δουλειά, όχι γιατί “πρέπει να παίξει”

Μέσα σε όλο αυτό που έχει προκληθεί από την διαιτησία στο ματς με τον ΚΑΟΔ, έχει μείνει στην άκρη το γεγονός ότι ο Άρης “κέρδισε” το Σάββατο έναν παίκτη. Δεν είναι τόσο η στατιστική που κάνει τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ να ξεχωρίζει για τον Άρη στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ, αλλά ο χρόνος συμμετοχής που πήρε από τον Βαγγέλη Αγγέλου!

Ο 17χρονος φόργουορντ βρέθηκε στο παρκέ για κάτι περισσότερο από 20 λεπτά (20:26), αποδίδοντας εξαιρετικά. Ήταν ο παίκτης που “έδεσε” την άμυνα του Άρη και με την μπασκετική του ευφυία βοήθησε και επιθετικά, μοιράζοντας σωστά τη μπάλα, διεκδικώντας το επιθετικό ριμπάουντ.

Ο Βεζένκοφ έδειξε το Σάββατο ότι μπορεί να προσφέρει άμεσα στον Άρη. Αυτή η παρουσία του δεν είναι ένα… πυροτέχνημα. Έγινε μέσα από συστηματική δουλειά το τελευταίο δίμηνο, ειδικά τις τελευταίες βδομάδες από τη στιγμή που ο νεαρός παίκτης ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προπόνησης και εκγύμανσης.

Στη Δράμα είχε 5 πόντους με 2/2 σουτ εντός παιδιάς, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και συγκέντρωσε 11 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Είναι δεδομένο ότι εφόσον συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο, θα βρίσκεται στο παρκέ αρκετά λεπτά, γιατί πολύ απλά κάνει σωστά την δουλειά του και όχι επειδή είναι ένα ταλαντούχο παιδί που “πρέπει να παίξει”.

 

To Top