Ο Βεζένκοφ υπέγραψε την υποτροφία του στο Εξέβιερ, κατά 99% αποχαιρετά τον Άρη!

Ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ επισήμως υπέγραψε την υποτροφία που του έδωσε το πανεπιστήμιο Εχέβιερ και την επόμενη χρονιά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνίζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το NCAA!

Η πληροφορία προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα νέα του πανεπιστημίου “Xavier Nation” μέσα από τη σελίδα στο twitter ανέφεραν χαρακτηριστικά πριν από λίγα λεπτά: “Ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ και επίσημα είναι η τρίτη απόκτηση για την τάξη 2013. Ο Βούλγαρος θα μας βοηθήσει να γίνουμε διεκδικητές της Big East (περιφέρειας που αγωνίζεται το Εχέβιερ)”.

Ήδη η είδηση έχει κυκλοφορήσει ευρέως σε όλα τα media των ΗΠΑ που ειδικεύονται στο κολεγιακό μπάσκετ, ενώ ήδη και στη σελίδα του αθλητή στο wikipedia υπάρχει αναφορά για την απόφαση του Βεζένκοφ να απαντήσει θετικά στο Εξέβιερ.

Ο Άρης δεν μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί έτσι είναι διαμορφωμένο το νομικό πλαίσιο και οι κανονισμοί. Με την ενηλικίωσή του ο αθλητής επιλέγει που θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ. Ο Βεζένκοφ επέλεξε, όπως προκύπτει από το Εξέβιερ, να συνεχίσει την μπασκετική του καριέρα σε κολέγιο και το NCAA, αντί να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους κίτρινους.

Στις 5 Φεβρουαρίου ο προπονητής του Εξέβιερ, Κρις Μακ, είχε έρθει στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να πείσει τον Βεζένκοφ να υπογράψει την υποτροφία του πανεπιστημίου. Έμεινε για λιγότερο από 24 ώρες στην Θεσσαλονίκη και φαίνεται πως τα κατάφερε…

 

 

 

 

To Top