ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο… βιονικός Μούρτος: Έπαιξε 93 σερί παιχνίδια, έχασε μόλις δύο στα τελευταία 147 του Άρη!

Ο Σπύρος Μούρτος δεν είχε χρόνο συμμετοχής χθες για να προφυλαχθεί από τον τραυματισμό του στους προσαγωγούς. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που απουσίασε μετά από 93 συνεχόμενους αγώνες και ο δεύτερος στα τελευταία 147 παιχνίδια του Άρη!

Ο αρχηγός των κίτρινων κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βιονικός, αν παρατηρήσει κανείς τις τελευταίες χρονιές του. Από την περίοδο 2013-14 μέχρι και χθες ο Άρης έδωσε 147 αγώνες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Ο Μούρτος έχει παίξει στους 145 από αυτούς τους αγώνες!

Δεν συμμετείχε χθες για προληπτικούς λόγους, όπως επίσης δεν είχε χρησιμοποιηθεί στην εντός έδρας νίκη του Άρη επί του Κόροιβου την περίοδο 2014-15.

Στις 7 Μαρτίου 2015 ο Άρης κέρδισε εύκολα την ομάδα της Αμαλιάδας με 80-59 για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Μούρτος ήταν και τότε στην 12αδα αλλά για προληπτικούς λόγους ο Δημήτρης Πρίφτης δεν τον είχε χρησιμοποιήσει. Ακολούθησαν 93 παιχνίδια σερί στα οποία ο Μούρτος αγωνίστηκε, αποδεικνύοντας στην πράξη την συνέπειά του και την χρησιμότητά του στην ομάδα του Πρίφτη.

Σε κάθε περίπτωση είναι εντυπωσιακό για έναν παίκτη να μετράει 93 σερί παιχνίδια στο παρκέ αλλά και να έχει απουσιάσει σε περισσότερα από τρία χρόνια μόλις δύο φορές από αγώνα.

To Top