Ο βουλευτής των… Αρειανών στο PRESSARIS: “Θα είμαι εκεί τη Δευτέρα! Ο Άρης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός”

Τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από το μετερίζι της πολιτικής, όντας ένας από τους νεαρότερους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν έκρυψε ποτέ ότι στις φλέβες του κυλά… κίτρινο αίμα και όπως όλοι οι Αρειανοί έτσι κι αυτός πονά εξίσου και συμμερίζεται την αγωνία όλων στις δραματικές για τον σύλλογο μέρες που διανύει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Super 3 Kαστοριάς, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος μιλά στο PRESSARIS για την δικαστική διαμάχη της Δευτέρας, τα λάθη του παρελθόντος και την αίσθηση που έχει προκαλέσει στη πολιτική ζωή της χώρας το θέμα του Άρη.

“Δυστυχώς βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη θέση της ιστορίας μας. Δεν διδαχθήκαμε ποτέ από τα λάθη μας και αυτό πληρώνουμε σήμερα. Τα όργανα και οι φορείς απέτυχαν και μάλιστα παταγωδώς . Ιδίως η ΚΜΑ που πίστεψα κι εγώ κάποτε το όραμα της αποδείχθηκε χειραγωγημένη και φυσικά ανίκανη να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει αυτό που όλοι οι Αρειανοί πίστεψαν ότι μπορεί να γίνει”, τόνισε αρχικά ο 34χρονος βουλευτής.

Για την δικαστική διαμάχη της Δευτέρας και αν θα είναι ο ίδιος εκεί, τόνισε: “ Δίνεται μία μάχη δίχως αύριο! Για το παρών αλλά και το μέλλον του συλλόγου. Οι μεγαλομέτοχοι του συλλόγου πήραν μία απόφαση την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του Αρειανού λαού για να μην πω κι όλη. Πρέπει να κερδίσουμε στο δικαστήριο αυτό που μας αξίζει. Τον Άρη μας…

Όλα ηταν θέμα επιλογών. Δυστυχώς κανείς δεν τιμωρήθηκε από αυτούς που με τις επιλογές τους μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Παλαιότερα τα είχαμε επισημάνει. Δεν είναι μόνο τα πρόσωπα που κάνανε κακό στον Άρη αλλά και αυτοί που στήριξαν αυτά τα πρόσωπα.Πρέπει να στηριχθούμε στις ίδιες μας τις δυνάμεις και να απομακρύνουμε αυτά τα πρόσωπα από τον σύλλογο.

Δέχθηκα μια πρόταση να είμαι εκεί και φυσικά την αποδέχτηκα. Η δικαιοσύνη πρέπει να καταλάβει ότι κρίνει ένα θεσμό 100 χρόνων και όχι μια εταιρία και μόνο. Ο Άρης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τη Δευτέρα”.

Για το αν αποτελεί θέμα συζήτησης στους πολιτικούς κύκλους ο Άρης, επεσήμανε: “Δεν γίνεται να μην δεν απασχολούν την πολιτεία οι εξελίξεις στο θέμα του Άρη. Ωστόσο, θέλω να τονίσω από την πλευρά μου ότι απεχθάνομαι τον πολιτικαντισμό. Δεν πρόκειται να υποσχεθώ λύσεις πολιτικές στον κόσμο του Άρη. Δεν θέλω να πουν ότι παίζω με την αγωνία του και τον πόνο του. Την ίδα αγωνία και πόνο νιώθω κι εγώ. Αυτό που έκαναν οι παλαιότεροι πολιτικοί που κορόιδευαν συνεχώς τον κόσμο του Άρη, κάνοντας μόνο κακό στον σύλλογο δεν πρόκειται να το κάνω κι εγώ. Σίγουρα όμως το θέμα του Άρη απασχολεί τους πολιτικούς φορείς της χώρας”.

Για τον αν μπορεί να βρεθεί λύση, και να ανναγενηθεί από τις στάχτες του ο σύλλογος, τόνισε χαρακτηριστικά: “Φυσικά και μπορούμε αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά! Το μοτίβο είναι ένα και είναι μοτίβο αυτοδιαχείρησης. Ξεχάστε την ΚΜΑ. Έσβησε… Πρέπει να βρεθεί πλάνο και όραμα με τους ίδιους πόρους αλλά με νέους ανθρώπους. Ανθρώπους που δεν έχουν φθαρεί μέσα από τον Άρη.

Ας μην ξεχνάμε επωφεληθήκαμε διατάξεις και ρυθμίσεις του κράτους. Έπρεπε να είχαμε εξυγιάνει την ομάδα από νωρίς και να μην βρισκόμασταν τώρα εδώ. Το μήνυμα μου είναι απλό. Ο κόσμος του Άρη είναι η δύναμη του. Κανείς άλλος. Με τα μάτια ανοιχτά και με ενωμένες τις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

To Top