ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο Γιάννης δεν είχε το μικρόβιο του παραγοντισμού. Είχε το μικρόβιο της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας»

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Λάκης Ιωαννίδης, μίλησε για τον -επί θητείας του- αντιπρόεδρο των «κίτρινων», Γιάννη Μεσοχωρίτη, ο οποίος δεν είναι πια μαζί μας.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

Για τη σχέση του με τον Γιάννη Μεσοχωρίτη και τις μνήμες που έρχονται στο μυαλό του: «Ο Γιάννης υπήρξε αντιπρόεδρος του Άρη για τέσσερα χρόνια. Ο Γιάννης είχε κάποια χαρακτηριστικά που δεν βρίσκονται σήμερα. Σε επίπεδο συμβουλίου έτυχε αρκετές φορές και εγώ, αλλά και άλλοι συνάδελφοι, να διαφωνήσουμε μαζί του. Ο Γιάννης την απόφαση που θα έβγαζε το συμβούλιο, ακόμα και αν την είχε «πολεμήσει» στο τραπέζι, δεν θα την πριόνιζε, αλλά την υπερασπιζόταν σαν να ήταν με την πλειοψηφία. Αγνοούσε την ίντριγκα. Ήταν μονοπρόσωπος. Δεν υπήρχε δεύτερο πρόσωπο προς τα έξω. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του. Επίσης, στις αναφορές του δεν υπήρχε αιχμηρότητα. Δεν θυμάμαι ποτέ να πάρθηκε μια κουβέντα του που έπρεπε να αποσυρθεί. Κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό. Είχε λόγο. Ο λόγος του ήταν προφορική υπογραφή».

Για το αν θυμάται κάποιο «παραγοντικό» στιγμιότυπο με τον Γιάννη Μεσοχωρίτη: «Πολλά θυμάμαι αλλά σήμερα δεν θα θέλω να πω. Τα φέρνω στη μνήμη μου τώρα όλα αυτά και επιβεβαιώνουν τα χαρακτηριστικά του Γιάννη. Πάντα έλεγα ότι εκείνο που μου στέρησε η ενασχόλησή μου με τα αθλητικά διοικητικά, ήταν ότι δεν μπορούσα να πανηγυρίσω ανιστερόβουλα μια επιτυχία ή να λυπηθώ σε μια αποτυχία. Έπρεπε να υπάρχει πάντα μια πολιτική, μια έκφραση η οποία πολλές φορές ήταν τελείως αναντίστοιχη με τα συναισθήματά σου. Ο Γιάννης είχε παραμείνει και φίλαθλος».

Για την πικρία που ένιωθε τα τελευταία χρόνια από τον Άρη ο Μεσοχωρίτης: «Όλη αυτή η ιστορία του εξανδραποδισμού που έγινε -με έναν τρόπο βίαιο και κακό- και ουσιαστικά μια συνέλευση του Άρη που μαζευόντουσαν 1.500 άτομα, ο Γιάννης έβρισκε τρόπο να δίνει λύσεις εκεί που δεν φαινόταν να υπάρχει ορατότητα. Αυτό τον πίκραινε. Δεν είχε το μικρόβιο του παραγοντισμού. Είχε το μικρόβιο της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Ο Γιάννης είχε ένα αστικό ήθος. Είχε πράγματα που μόνο σαν διήγηση τα ακούμε πλέον στην κοινωνία. Καλό παράδεισο στον Γιάννη».

To Top