Ο Γιαμάλ υπέγραψε έως το 2026 με ρήτρα 1 δισ. ευρώ

Ο Λαμίνε Γιαμάλ υπέγραψε σήμερα (2/10) το νέο του συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα έως τις 30 Ιουνίου 2026, έχοντας ρήτρα 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Το έκανε στα γραφεία της Joan Gamper Sports City, παρουσία του προέδρου της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα, του πρώτου αντιπροέδρου Ράαφ Γιούστε και τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου Ντέκο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήταν ένας πολύ μακρύς δρόμος στη La Masia. Είναι πηγή υπερηφάνειας για μένα. Είναι όνειρο για μένα να είμαι στο κλαμπ της ζωής μου για άλλα τρία χρόνια και ελπίζω να μπορέσω να περάσω τον καλύτερο χρόνο με την Μπαρτσελόνα», είπε ο Γιαμάλ, ο οποίος έχει παίξει τους εννέα επίσημους αγώνες της σεζόν.

«Αισθάνομαι υπερηφάνεια όταν βλέπω παιδιά που μπαίνουν σαν εμένα στην ηλικία μου και είναι όνειρο για οποιονδήποτε να μπορεί να φτάσει. Προς το παρόν, ο στόχος είναι να καταφέρουμε να κερδίσουμε πολλούς τίτλους με τη Μπαρτσελόνα. Πάνω απ’ όλα, να κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Ο Γιαμάλ έφτασε στη «La Masía» σε ηλικία 7 ετών από την Λα Τορέτα, ενώ σε ηλικία μόλις 15 ετών, 9 μηνών και 16 ημερών, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα εναντίον της Μπέτις στη LaLiga, στις 29 Απριλίου 2023, και έγινε ο νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο για την Μπαρτσελόνα.

Συνέχισε να έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή του Τσάβι. Κόντρα στην Κάντιθ, έγινε ο νεότερος βασικός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα σε ηλικία 16 ετών και 38 ημερών, ενώ εναντίον της Αντβέρπ έγινε ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος της Μπαρτσελόνα στο Champions League, ο δεύτερος στην ιστορία της διοργάνωσης, 16 ετών και 68 ημερών.

Επιπλέον, έγραψε ιστορία με την εθνική ανδρών Ισπανίας, αφού έκανε το ντεμπούτο του εναντίον της Γεωργίας σε ηλικία 16 ετών και 57 ημερών, καθιστώντας τον νεότερο παίκτη της «La Roja», ενώ αγωνιζόμενος για μισή ώρα διαμόρφωσε το τελικό 1-7 στην ισπανική νίκη για να γίνει και ο νεότερος σκόρερ.

To Top