ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιαννίτσης ακολούθησε το δικό του γολγοθά στο Πράβετς, αλλά είναι παρών: “Ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου στη Βουλγαρία!” (photos + video)

Για τον Μιχάλη Γιαννίτση η προετοιμασία στο Πράβετς ήταν ένας ψυχολογικός… γολγοθάς, βλέποντας όλη την ομάδα να προπονείται κανονικά και τον ίδιο να ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα αποθεραπείας. Έχοντας στήριξη από όλη την ομάδα, έκανε αυτά που έπρεπε και είναι πλέον ακόμα πιο κοντά στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

-Μιχάλη, πως βίωσες την προετοιμασία με δεδομένο ότι είσαι τραυματίας και δεν κατόρθωσες να ακολουθήσεις το κανονικό πρόγραμμα;

«Προσπαθώ σιγά-σιγά να μπω στο κλίμα της ομάδας. Έχω το δικό μου πρόγραμμα, δεν μπορώ να ακολουθήσω τους συμπαίκτες μου, αλλά προσπαθώ να εγκλιματιστώ».

-Σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι; Πότε θα είσαι έτοιμος να συμμετέχεις στις κανονικές προπονήσεις;

«Σύμφωνα με το πλάνο του γιατρού, σε δύο εβδομάδες πρέπει να ξεκινήσω ισοτονικές ασκήσεις στο Sybex (ειδικό μηχάνημα ενδυνάμωσης) για να μετρήσω τη διαφορά του εγχειρισμένου μου ποδιού με το άλλο. Αν τα πράγματα είναι ικανοποιητικά, τότε θα μπω με την υπόλοιπη ομάδα».

-Σε έχει επηρεάσει ψυχολογικά όλη αυτή η κατάσταση;

«Φυσικά, ειδικά στην αρχή. Αυτό το πρόβλημα ήρθε σε μια περίοδο που σιγά-σιγά άρχιζα να παίρνω χρόνο συμμετοχής, να έχω παρουσία στην Σούπερλιγκ. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εγχείριση ήταν αναγκαστική, έτσι ώστε να ξεπεράσω στο 100% το πρόβλημα και να επανέλθω στην ομάδα υγιής».

-Θεωρείς τον εαυτό σου άτυχο, διότι και την πρώτη σου χρονιά ως επαγγελματίας είχες προβλήματα υγείας;

«Ναι, είναι αλήθεια ότι και όταν ήταν παρών ο κ. Τσιώλης είχα προβλήματα. Τότε πίστευα ότι θα πάρω ευκαιρίες, αλλά ήρθε μια ίωση, μετά ακόμη περισσότερα προβλήματα και στο τέλος η χρονιά πέρασε χωρίς να κάνω τίποτα».

-Πως ξεπερνάει ένας ποδοσφαιριστής αυτή την… κακοδαιμονία; Τι σε βοήθησε ψυχολογικά;

«Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου συνέχεια τον στόχο που έχεις θέσει. Να μην ξεφεύγεις, να είσαι συγκεντρωμένος σ’ αυτό που θέλεις να κάνεις. Στο μυαλό σου πρέπει να είναι μόνο το ποδόσφαιρο και πως θα επανέλθεις. Δε γίνεται διαφορετικά».

-Σκέφτεσαι μόνο τον Άρη ή θα ήσουν «ανοιχτός» και στο ενδεχόμενο δανεισμού;

«Αυτό πρέπει να το συζητήσω και με τον προπονητή, έτσι ώστε να μάθω ποιες είναι και οι δικές του σκέψεις. Πάντως, δε θα ήμουν τελείως αρνητικός σε πιθανό δανεισμό, αν ενημερωθώ βεβαίως πρώτα ότι δε βρίσκομαι στα πλάνα του προπονητή μου».

-Θεωρείς ότι ένας δανεισμός σε ομάδα που θα σου εγγυηθεί πολύ χρόνο συμμετοχής θα ήταν χρήσιμος για εσένα;

«Φυσικά, το παν για έναν ποδοσφαιριστή είναι να έχεις συμμετοχές. Βελτιώνεται μέσα από τις προπονήσεις, αλλά οι συμμετοχές είναι αυτές που τον κάνουν καλύτερο σε ουσιαστικό επίπεδο».

-Έχεις αυτοπεποίθηση; Πως αισθάνεσαι;

«Με την παρουσία μου στη Βουλγαρία ανέβηκε η αυτοπεποίθηση μου. Νιώθω ότι έχω κάνει 1-2 βήματα παραπάνω και πλησιάζω στην ολική επαναφορά μου σε 100% επίπεδα».

-Νιώθεις αδικημένος από το γεγονός ότι πέρυσι ξεκίνησες τη σεζόν ως ακραίος αμυντικός, ενώ η θέση σου είναι στόπερ;

«Ο προπονητής που είχαμε στην αρχή της σεζόν έκρινε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω ως ακραίος μπακ. Για εμένα ο προπονητής έχει πάντα δίκιο. Σεβάστηκα την επιθυμία του και έδωσα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Εκείνες ήταν οι πρώτες μου συμμετοχές».

-Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το φετινό πρωτάθλημα και ποιος ο προσωπικός σου στόχος;

«Πάνω απ’ όλα πρέπει να έχουμε υγεία. Από εκεί και πέρα, σε προσωπικό επίπεδο θέλω να καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα και να κερδίσω συμμετοχές».

-Πως κρίνεις τη φετινή ομάδα του Άρη; Είσαι αισιόδοξος;

«Υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα. Οι προπονήσεις έγιναν σε πολύ μεγάλη ένταση και σε θετικό κλίμα. Δε θέλω να συγκρίνω τις προετοιμασίες, αλλά βλέπω ότι υπάρχει περισσότερο τρέξιμο και περισσότερη πίεση στη φετινή προετοιμασία».

-Ισχύει ότι ο τραυματισμός σου ήταν παρόμοιος με του Μιχάλη Σηφάκη; Ακολούθησες καλύτερη αγωγή;

«Ήταν παρόμοιος με του Σηφάκη, αλλά κατά μισό εκατοστό μικρότερη η ζημιά στο χόνδρο. Βέβαια, αυτό το μισό εκατοστό αποτελεί τεράστια διαφορά. Είναι 2-3 μήνες αποθεραπείας λιγότεροι για εμένα, γι’ αυτό και θα είμαι έτοιμος νωρίτερα απ’ ότι ήταν ο Σηφάκης».

-Περνάς πολλές ώρες με τον γυμναστή της ομάδας, Γιάννη Γιώρη. Ποια είναι η σχέση σας;

«Έχουμε πολύ καλή σχέση με τον Γιάννη. Αν δεν είχαμε καλή σχέση, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για εμένα, διότι περνάμε πολλές ώρες μαζί. Όλη την αποθεραπεία μου την έχω κάνει μαζί του. Με βοηθάει στην αυτοπεποίθηση μου, να έχω όρεξη να δουλεύω. Δεν είναι πολύ εύκολο για εμένα να βλέπω την υπόλοιπη ομάδα να προπονείται κανονικά και εγώ να τρέχω μόνος μου. Ο Γιάννης με βοηθάει πολύ».

To Top