Ο Γιώτας για τις οφειλές και τη νέα σελίδα στον Ερασιτέχνη

Για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Ερασιτέχνη Άρη μίλησε ο πρόεδρος αυτού, Θωμάς Γιώτας, κάνοντας αναφορά στις μεγάλες οφειλές, που υπάρχουν από το παρελθόν, στην ‘αναζωογόνηση’, όπως την χαρακτήρισε των τμημάτων, αλλά και στο τμήμα βόλεϊ.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Αρένα»:

Για την αποχώρηση του Άρη Γρηγοριάδη από τον σύλλογο: «Πιστεύω ότι αυτό το είχε δρομολογήσει στο μυαλό του ο Γρηγοριάδης, χωρίς βέβαια να θέλω να μειώσω τον αθλητή και την προσφορά του στον σύλλογο. Είχα προσεγγίσει τον αθλητή και είχαμε συζητήσει».

Για τα χρέη του Άρη: «Είναι τόσες πολλές οι εκκρεμότητες και πολύ μεγάλες οι οφειλές. Τα χρέη είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αναφέρονται. Εντός των ημερών πολλά θα βγουν στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για αρκετά εκατομμύρια».

Για τις λύσεις στα οικονομικά προβλήματα: «Για να είναι βιώσιμος ο σύλλογος του Άρη, πρέπει να ενταχθεί σ΄ έναν κυβερνητικό νόμο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Από εκεί και πέρα μπορούμε μόνο να κερδίζουμε χρόνο και να δημιουργούμε έσοδα».

Για τις ευθύνες του βόλεϊ: «Αυτά τα χρέη δε προήλθαν μόνο από το βόλεϊ. Πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα. Δεν είναι το βόλεϊ αυτό που έφερε τα χρέη, αλλά άλλα μεγάλα λάθη που οδήγησαν στον ‘στραγγαλισμό’ των τμημάτων. Γι΄ αυτό αθλητές σαν τον Γρηγοριάδη και τη Μιχαλάκα αγανάκτησαν».

Για τα χρέη που προκύπτουν συνεχώς: «Κάθε μέρα υπάρχουν χρέη από αθλητές και προπονητές που ήταν παλιά στον σύλλογο. Υπάρχουν υπάλληλοι, οι οποίοι πληρωνόντουσαν χωρίς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Πλέον δεν υπάρχουν υπάλληλοι, γιατί είναι σε επίσχεση. Από την εφορεία υπάρχει ολικό μπλοκάρισμα του λογαριασμού του Α.Σ.. Κάνουμε προσπάθεια, ώστε όλα τα τμήματα να λειτουργούν σωστά. Πιστεύουμε ότι μέχρι τις 31 του μηνός θα έχουμε το πόρισμα των λογιστών. Ό,τι ευθύνες υπάρχουν θα διαβιβαστούν στις δικαστικές αρχές στο πόρισμα».

Για τις αλλαγές που έγιναν: «Προσπαθήσαμε να αναζωογονήσουμε τα τμήματα. Η νέα διοίκηση έχει ικανούς επικεφαλείς. Για παράδειγμα, όσο αναφορά στις ακαδημίες ποδοσφαίρου, τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις στον Κωνσταντινίδη ήταν εξαιρετικά, όμως, δε βόλευαν οι αποστάσεις με αποτέλεσμα να χρειαστεί αλλαγή. Γι΄ αυτό έγιναν οι σωστές κινήσεις και υπήρξε συμφωνία με τις εγκαταστάσεις στον Νικολούδη, όπου φυσικά τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Όσο αναφορά τονκολυμβητικό δε προλαβαίναμε. Μόλις χθες προλάβαμε να ορίσουμε τα άτομα που ξέρουν καλύτερα και μπορούν να προσφέρουν στο συγκεκριμένο τμήμα. Δεν είναι εύκολο να γίνουν γρήγορα αυτά. Δε γίνεται να τα αποφασίζει ένας, καθώς είναι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Πλέον βάζουμε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση».

Για την γιορτή των 100 χρόνων του Άρη: «Όταν πλέον όλοι ενεργοποιηθούν, θα γίνει μια επιτροπή και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν διάφορες επιτροπές να αποφασίσουν για το κάθε τι. Σαφώς θα γίνουν συζητήσεις με όλα τα τμήματα και θα υπάρξουν πολλές υποεπιτροπές».

Για την εικόνα, που παρουσιάζει η ομάδα του βόλεϊ: «Για το βόλεϊ μέχρι τώρα έχω κάνει φοβερά πράγματα. Αλλά μέχρι τώρα παίρνω μόνο πίκρα. Το είπα και στον Κράβαρικ με τον οποίο μιλήσαμε. Όταν μου υπόσχονται νίκη στη Λαμία και χάνουν με κατεβασμένα κεφάλια, απογοητεύομαι. Θέλω οι παίκτες να ματώνουν τη φανέλα. Άμα την Δευτέρα δω παίκτη να μην έχει πάθος και να μη ματώνει τη φανέλα θα τον καλέσω σε απολογία και θα του ‘πάρω’ το κεφάλι.  Προέκυψαν βέβαια και κάποιοι απρόβλεπτοι τραυματισμοί».

To Top