Ο Γιώτας για το φιάσκο με Ντεσπέιν, τις συζητήσεις του με τον ΠΑΟΚ και την παρεξήγηση με τον Εθνικό! (videos)

Σε μία συνέντευξη εφ΄ όλη της ύληςο πρόεδρος του Α.Σ.Άρης Θωμάς Γιώτας μίλησε για όλους και όλα γύρω από το ανδρικό τμήμα βόλεϊ, για την «παρεξήγηση» που δημιουργήθηκε με τον Εθνικό από τον αγώνα πρωταθλήματος των δύο ομάδων, για το φιάσκο με τον Ντεσπέιν, ενώ αποκάλυψε ότι ένας οπαδός του Άρη από τη Δανία κατέθεσε 10.000 ευρώ για να πληρωθεί το παράβολο του Κουβανού!

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Θωμά Γιώτα στο volleynews.gr:

«Καταρχάς, ενώ ο Ντεσπέιν είναι μεγάλης αξίας παίκτης, έδειξε ότι σαν χαρακτήρας δεν είναι και από τους καλύτερους. Συγκεκριμένα, ενώ το συμβόλαιο υπάρχει και είχε έναρξη 15 Δεκεμβρίου και προβλέπεται 15 εργάσιμες μέρες η καταβολή, όποιας δόσης. Από τις 15 Δεκέμβρη μέχρι τις 3 του Γενάρη που ο Άρης ήταν συνεπής και αφού του κατέβαλε την προκαταβολή των 4.000 ευρώ, και αυτοκίνητο και σπίτι της αρεσκείας του. Ο κύριος Ντεσπέιν όμως δεν είναι καθόλου καλός σαν χαρακτήρας.

Στις προπονήσεις ερχόταν όποτε το θυμόνταν. Μόνο το γυμναστήριο τον ενδιέφερε. Δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα της ομάδας. Από εκεί και πέρα υπήρχαν διάφορα. Στουκάρισε το αυτοκίνητο με ζημιά 1.000 ευρώ, που δεν πλήρωσε ποτέ. Καλέσαμε τον Ντιάζ και τον Μπρουκς να μας δώσουν εξηγήσεις, και ο ίδιος ο Ντιαζ έκανε τον σταυρό του και έφυγε μετά από δύο ώρες. Επέμενε ότι θέλει την προκαταβολή. Παράλληλα μιλούσε και με άλλες ομάδες ενώ ο Άρης δεν έκανε καμία παραβίαση του συμβολαίου. Μετά τις 3 Γενάρη, σε κάποια προπόνηση, ο Ντεσπέιν εκνευρίστηκε, έβρισε όλους τους παίκτες της ομάδας. Οι παίκτες είπαν ότι ‘εμείς είμαστε ο κύριος κορμός της ομάδας και εσύ έρχεσαι μεσούσης της περιόδου και μας βρίζεις;’», για να προσθέσει:

«Τον καλέσαμε για να τον ρωτήσουμε τι γίνεται και αν είναι έτοιμος να βοηθήσει, Διοργανώσαμε φιλικό επίτηδες για να παίξει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται. Με την Νίκη Αιγινίου ενώ νικήσαμε στο πρωτάθλημα με 3-0 για πλάκα, στο φιλικό με τον Ντεσπέιν μέσα χάσαμε 2-1. Στο πρώτο σετ που ήταν ξεκούραστος πετούσε, αλλά στα επόμενα περπατούσε. Έτσι σκέφτηκα την Πέμπτη – και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στην δημοσιότητα-, ένας φίλος του Άρη από τη Δανία, μας κατέθεσε στον λογαριασμό 10 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να τακτοποιηθεί το παράβολο του Ντεσπέιν».

«Γιατί προτιμήθηκε ο Γκόρτσανιουκ…»

Επίσης, ο πρόεδρος του ΤΑΠ Άρης στάθηκε στις συζητήσεις που προηγήθηκαν, πριν παρθεί η οριστική απόφαση για τον Κουβανό:

«Μιλήσαμε με την διοίκηση πάνω από τρεις ώρες και μου είπαν “Πρόεδρε, δεν είναι η καλύτερη λύση αυτή”. Μπορεί να είναι μεγάλος παίκτης αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν καθόλου πειθαρχημένος και όπως είδαμε στα φιλικά, δεν είναι έτοιμος. Αν ήταν επαγγελματίας, με τα χρήματα αυτά θα τον ζητούσαν πολλές ομάδες. Οπότε επειδή παρακολουθούσαμε περίπου για ένα μήνα τον Ζένια Γκόρτσανιουκ και δεν κρύβω ότι το καλοκαίρι είχε γίνει μία κρούση, παρόλο που δεν βγήκε στο φως της δημοσιότητας, προτιμήθηκε καθώς είχαμε και το ‘οκ’ από το τεχνικό επιτελείο και τον τεχνικό διευθυντή κ Χαριτωνίδη, να πάρουμε τον Γκόρτσανιουκ.
Βγάλαμε τα πάντα για Ντάμποβιτς, πληρώσαμε τα παράβολα, μιλήσαμε με Μαυροβούνιο, CEV και ΕΣΑΠ», για να σταθεί στο ότι:

«Έτσι από την Πέμπτη, αφού ρυθμίσαμε τις λεπτομέρειες, είπαμε στον Ντεσπέιν, αφού έχει προτάσεις από άλλες ομάδες μπορεί να πάει όπου θέλει. Αποχαιρέτησε τους παίκτες, την ομάδα και τον πήραμε το ίδιο βράδυ τηλέφωνο να παραδώσει τα ρούχα του. Έτσι βγήκε την επόμενη μέρα εναντίον της διοίκησης του Άρη λέγοντας ότι είμαστε ερασιτέχνες. Υπήρχε προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ότι η συνεργασία μας δεν μπορούσε να προχωρήσει. Ξαφνικά χθες ο κύριος Ντεσπέιν, συμβουλεύτηκε νομικό και εμφανίστηκε στην προπόνηση του Άρη. Όπως μάθαμε και υπάρχουν εξακριβωμένες πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ δεν θα ξόδευε ένα κάρο λεφτά για 8-9 αγώνες, κα ως εκ τούτου ο παίκτης πρέπει να αναζητήσει ομάδα του εξωτερικού».

“Ο Ντεσπέιν μιλούσε με τον ΠΑΟΚ!”

-Γιατί αναφέρετε τον ΠΑΟΚ;

«Περίπου για 1 μήνα και χωρίς να ξέρουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τους όρους του συμβολαίου μας με τον Ντεσπέιν, πίστευε ότι αφού δεν δόθηκε η προκαταβολή θα μπορούσε να τον αποκτήσει».

-Μιλούσε ο Ντεσπέιν με τον ΠΑΟΚ δηλαδή;

«Μιλούσε ναι».

Ο Εθνικός και οι οπαδοί

– Ποιος είναι ο λόγος που ήρθατε στην Αλεξανδρούπολη για ένα απλό παιχνίδι κυπέλλου;

Είχα και έχω μέσα στην καρδιά μου καλές αναμνήσεις και σχέσεις με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου, δεν τύχαμε της φιλοξενίας που δείξαμε εμείς στη Μίκρα. Ενώ εμείς παρείχαμε τη δυνατότητα σε φοιτητές και φίλους του Εθνικού να δουν το παιχνίδι του πρώτου γύρου, δεν είχαμε ανταπόδοση.

Ήθελα δηλαδή να δω από κοντά τον κύριο Τζίμα γιατί πριν από 7-8 μέρες τον πήρα τηλέφωνο αλλά το είχε κλειστό, γιατί ο άνθρωπος έτρεχε για το Λιγκ Καπ και τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ήθελα να λύσω τον γρίφο γιατί δεν μπήκαν οι 20-30 φίλοι του Άρη. Λύθηκε η παρεξήγηση. Συμφωνήσαμε να μας δώσει 20 προσκλήσεις. Ξέρετε αυτές δεν είναι για να μπω εγώ στο γήπεδο, γιατί που είπε «έλα να πιούμε και καφέ και να φωνάζεις και υπέρ του Άρη», περισσότερο τις έδωσε για να μπουν οι φίλοι του Άρη. Η Αστυνομία βέβαια, όταν σε όλους τους άλλους αγώνες λέει ότι δεν επιτρέπει οργανωμένες μετακινήσεις, δεν μπορεί κάνει κάτι άλλο και σε αυτό τον αγώνα. Λέει όμως ότι να αυτοί οι 20-30 δεν έχουν διακριτικά είναι εύκολο να μην υπάρχουν αυτές οι παρεξηγήσεις».

To Top