ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Γκάλινατ με ρεκόρ βολών 12,5 χρόνων για τον Άρη

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ οδήγησε τον Άρη στην επιστροφή από το -17 και λίγο έλειψε να τον οδηγήσει και στη νίκη, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση πόντων των «κιτρινόμαυρων» στη φετινή Stoiximan Basket League. Είχε 25 και ξεπέρασε κατά τρεις την επίδοση του Βασίλη Τολιόπουλου στο ματς με την Καρδίτσα.

Όπως αναφέρει το επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ:

Ο Αμερικανός σημείωσε 12 από τους 25 πόντους του από τη γραμμή του φάουλ, σε μία ξεχωριστή επίδοση αφού είναι η μεγαλύτερη που σημείωσε παίκτης του Άρη Midea στα τελευταία 12,5 χρόνια. Η τελευταία φορά που κάποιος είχε την ίδια ή μεγαλύτερη επίδοση ήταν στις 4 Ιουνίου 2011 όταν ο Νίκος Χατζηβρέττας είχε επίσης 12/13 εύστοχες βολές στον τρίτο μικρό τελικό των πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ mateco στο Nick Galis Hall (80-91).

Ήταν η 20ή επίδοση 12+ εύστοχων βολών στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Το ρεκόρ μοιράζονται με 17 ο Τόνι Ουάιτ από την περίοδο 1994-95 και ο Τερέλ Καστλ από την περίοδο 2005-06.

Οι 12 εύστοχες βολές του Γκάλινατ αποτελούν και ισοφάριση της δεύτερης μεγαλύτερης, φετινής επίδοσης. Τόσες είχε ο Άντονι Κάουαν στο παιχνίδι του Προμηθέα με την ΑΕΚ Betsson, ενώ έχει και το ρεκόρ με τις 16 στο ματς κόντρα στον Άρη Midea.

Ο Αμερικανός της ομάδας της Θεσσαλονίκης φόρτωσε με 10 φάουλ τους αντιπάλους του και αυτή ήταν η 5η διψήφια επίδοση κερδισμένων φάουλ του φετινού Πρωταθλήματος.

Παράλληλα, ο Γκάλινατ έγινε ο 8ος της φετινής Stoiximan Basket League που έφτασε σε 3+ επιδόσεις 20+ πόντων.

Ο Αμερικανός ωστόσο είχε 6/18 σουτ και έγινε ο 4ος του φετινού Πρωταθλήματος που «έγραψε» 12+ άστοχα σουτ σε ένα παιχνίδι. Το αρνητικό ρεκόρ κρατάει ο Αϊζάια Μπρίσκοου του Αμαρουσίου που είχε 13 άστοχα σουτ (6/19) στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna.

To Top