ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Γκάλινατ με τρίποντο-ρεκόρ πενταετίας στο «Παλέ» για τον Άρη

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη Midea σημειώνοντας 18 πόντους, όλους από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Αμερικανός είχε 6/11 τρίποντα και σημείωσε έτσι την 23η επίδοση 6+ τριπόντων στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων».

Τρεις από αυτές τις 23 επιδόσεις σημειώθηκαν σε παιχνίδια απέναντι στο Περιστέρι bwin. Πριν τα έξι χθεσινά τρίποντα του Γκάλινατ, τόσα είχε σημειώσει και ο Ουίλ Σόλομον για την πρώτη φάση των πλέι οφ του 2003, μέσα στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και έχοντας τον ίδιο αριθμό προσπαθειών με τον Γκάλινατ (6/11). Το ιστορικό ρεκόρ εύστοχων τριπόντων των «κιτρινόμαυρων» σημειώθηκε επίσης σε ματς με το Περιστέρι στην Αθήνα, όπου ο Βασίλης Τολιόπουλος είχε 9/15 στις 19 Νοεμβρίου 2022.

Ο Γκάλινατ σημείωσε την κορυφαία επίδοση εύστοχων τριπόντων από παίκτη του Άρη Midea σε ματς στο Nick Galis Hall, της τελευταίας πενταετίας. Για να βρούμε ανάλογη επίδοση θα πρέπει να γυρίσουμε στις 29 Οκτωβρίου 2018 όταν ο Λάκι Τζόουνς είχε επίσης έξι (6/11) στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Αυτή ήταν η 10η επίδοση 6+ εύστοχων τριπόντων της φετινής σεζόν και τρεις από αυτές σημειώθηκαν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής που ακόμη δεν ολοκληρώθηκε, αφού επτά είχε ο Αχμέντ Χιλ του Αμαρουσίυο και έξι ο Κάμερον Ρέινολντς του Προμηθέα.

To Top