ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γκάνεα ανήκει σε ένα ξεχωριστό και ιστορικό γκρουπ παικτών της Μπιλμπάο

Ο Κριστιάν Γκάνεα αγωνίστηκε μόλις δύο φορές σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά αυτό αρκεί για να ανήκει σε ένα ξεχωριστό και ιστορικό γκρουπ παικτών της ομάδας από την Χώρα των Βάσκων, για το οποίο το 90min.com έκανε ειδικό αφιέρωμα!

Ο Ρουμάνος αριστερός μπακ είναι μόλις ένας από τους έξι παίκτες στην ιστορία της Αθλέτικ Μπιλμπάο που δεν είναι Βάσκος!

Ως γνωστό η Μπιλμπάο στηρίζεται σε παίκτες από τη Χώρα των Βάσκων, αυτή είναι η φιλοσοφία… ζωής της και έτσι πορεύεται, ωστόσο υπάρχουν έξι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ο Γκάνεα είναι ένας από αυτούς τους έξι ποδοσφαιριστές που δεν κατάγονται από τη Χώρα των Βάσκων αλλά είχαν την τύχη να φορέσουν τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι άλλοι πέντε είναι οι Βιθέντε Μπιουρούν (Βραζιλία), Βιθέντε Λιζαραζού (Γαλλία), Φερνάντο Αμορεμπιέτα (Βενεζουέλα), Χαβιέρ Ιτουριάγκα (Μεξικό), Ομερίκ Λαπόρτ (Γαλλία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκάνεα και ο Λαπόρτ είναι οι δύο από τους έξι που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την Χώρα των Βάσκων. Οι άλλοι τέσσερις είναι παίκτες που έχουν δεσμούς με τους Βάσκους, αλλά έκαναν καριερά υπό άλλες εθνικότητες.

 

 

To Top