ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Γκόρντον ξέρει πολύ καλά που έρχεται και γιατί επιλέχθηκε

Μη νομίσει κανείς ότι ο Τζαμόν Γκόρντον δεν ξέρει που έρχεται. Τα έχει μάθει σχεδόν όλα, γιατί δεν έκανε μόνο ο Άρης έρευνα γι’ αυτόν, αλλά έκανε κι αυτός για τον Άρη.

Ο Αμερικανός ξέρει πάρα πολύ καλά όχι μόνο τι εστί Άρης, αλλά και σε ποια αγωνιστική κατάσταση είναι σήμερα η ομάδα.

Γνωρίζει τον Γουίλ Κάμινγκς και τον Τζάστιν Τζάκσον με τους οποίους είναι από την ίδια πόλη, το Τζάκσονσβιλ της Φλόριντα.

Γνωρίζει τον Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς με τον οποίο ήταν συμπαίκτες για μερικούς μήνες στην Εφές Αναντολού.

Γνωρίζει τον Μάικλ Τζένκινς από την κοινή θητεία τους στο τουρκικό πρωτάθλημα τα προηγούμενα χρόνια.

Γνωρίζει τον Λευτέρη Σούμποτιτς, τον οποίο είχε προπονητή στο Σπλιτ την περίοδο 2008-09. Ο Πίξι ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα της Ελλάδας στον Γκόρντον, όταν τον πρότεινε με… κλειστά μάτια στον Σταύρο Ελληνιάδη, με τον οποίο ήταν συνεργάτες στον Ολυμπιακό. Τότε ο Ελληνιάδης ήταν μάνατζερ στο Μαρούσι, με προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα και έτσι επιλέχθηκε ο Γκόρντον, το καλοκαίρι του 2009 για να παίξει στο Μαρούσι και εν συνεχεία στον Ολυμπιακό.

Από το ελληνικό πρωτάθλημα έφυγε για την Τουρκία, διότι εκεί τα εκατομμύρια (δολάρια) έπεφταν βροχή. Ο Γκόρντον δεν έπεσε ποτέ κάτω από το ένα εκατομμύριο ετησίως στα συμβόλαια που έκανε με Γαλατασαράι, Εφές Αναντολού και Νταρουσάφακα.

Λογικό είναι να του έλειπε η Τουρκία, όταν έγραψε στο twitter, λίγες μέρες πριν. Λογικό ήταν να περίμενε και πρόταση από την Τουρκία όταν πέρασε εκεί έξι χρόνια.

Πλέον, όμως, είναι παίκτης του Άρη και έρχεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του μετά από αγωνιστική απραξία οχτώ μηνών. Τελευταίος αγώνας του Γκόρντον ήταν στις 28 Μαϊου, όταν η Νταρουσάφακα ηττήθηκε με 83-88 από την Εφές και αποκλείστηκε στα πλέι οφ. Έκτοτε μεσολάβησε και μια επέμβαση στο δάκτυλο για τον Γκόρντον που αποκατέστησε την ζημιά που είχε και από τον Δεκέμβριο ήταν και πάλι διαθέσιμος.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά είναι γεγονός πως ο Άρης χρειαζόταν την προσωπικότητά του και την οξυδέρκειά του άμεσα και αυτά μπορεί να τα προσφέρει χρησιμοποιώντας και την εμπειρία του από τα οχτώ χρόνια που παίζει στο πιο υψηλό επίπεδο. Δεν είναι και λίγα 125 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα για τον Αμερικανό γκαρντ…

To Top