Ο Γουργιώτης και το… πλούσιο σε “εγκλήματα” παρελθόν του! Αυτόν τον “καμικάζι” όρισε ο Καραμελίδης!

Το ανδρείκελο που έκανε σήμερα τον πρώτο βοηθό του Μάνταλου λέγεται Σπύρος Γουργιώτης και είναι υπάλληλος σε τράπεζα στη Λαμία. Στο παρελθόν έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές για την ανεπάρκεια, ανικανότητα ή όπως αλλιώς θέλει να το πει ο καθένας…

Έργα και ημέρες του Γουργιώτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν ο βοηθός διαιτητή που με τα σφυρίγματά του στον αγώνα του Εθνικού Αστέρα με τον ΠΑΟΚ δέχθηκε καρεκλάκι στην πλάτη, τραυματίστηκε και το παιχνίδι διακόπηκε. Αναφέρει ο Τύπος της εποχής χαρακτηριστικά: “Ο Λαμιώτης βοηθός διαιτητή  δέχθηκε κάθισμα στην πλάτη, πονούσε στον ώμο και υποστήριξε πως δεν μπορεί να συνεχίσει. Ετσι, ο διαιτητής Βοσκάκης πήρε την απόφαση να διακόψει το ματς και το ανακοίνωσε στους αρχηγούς των δύο ομάδων.

Ο γιατρός, που εξέτασε τον Σπύρο Γουργιώτη, διέγνωσε θλαστικό τραύμα μήκους 10-12 εκατοστών και εσωτερικό πρόβλημα στον ώμο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορούσε να κινήσει το χέρι του. Ετσι ο επόπτης έφυγε για το νοσοκομείο προκειμένου να εξετασθεί.

Ο Εθνικός Αστέρας μηδενίζεται και ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στους 16 του κυπέλλου με 3-0. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ θα αποφασίσει στη συνέχεια για την τιμωρία που θα επιβληθεί στον Εθνικό Αστέρα.

Η διακοπή έγινε στο 15′ και το αποτέλεσμα ήταν 0-0”.

Την περίοδο 2009-10 ο Γουργιώτης έκανε δύο χοντρά λάθη και τιμωρήθηκε. Όπως ανέφερε το dikisports.blogspot.gr “για δεύτερη φορα στο φετινό πρωτάθλημα ο Σπύρος Γουργιώτης από την Λαμία ανάβει φωτιές. Πρώτα στην Κομοτηνή οπου δεν ειχε δεί την αγκωνιά του Εγκαμπί στον Νίνη. Και χθες, στο Καραισκάκη, οπου ακύρωσε καθαρό τέρμα του Ολυμπιακού, σε κεφαλιά του Μήτρογλου. Ο Γουργιώτης θα μείνει εκτός για πέντε αγωνιστικές,αφου ο Αθηναίος παρατηρητής Φραγκίσκος Σωμαρακάκης τον παρέπεμψε ,για κακή εφαρμογή των κανονισμών. Ο Λαμιώτης βοηθός στα αποδυτήρια επέμενε πως σήκωσε σημαία επειδή ο γκολκήπερ Κοβαλέφσκι ειχε βγεί από την εστία του και πίστευε, πως ο Μήτρογλου ειχε ένα αντίπαλο, κι όχι δυο, όπως ορίζει ο κανονισμός. Όμως από την τηλεόραση φάνηκε πως ο επιθετικός του Ολυμπιακού καλύπτονταν από αλλους αμυντικούς και άρα η υπόδειξη του ηταν λαθεμένη”.

Αυτό τον… καμικάζι έβαλε η ΕΠΟ να παίξει στον πιο κρίσιμο αγώνα της αγωνιστικής…

 

To Top