Ο Δέδας… σκανάρει Τζέιμς και Κρούσιτς!

Ο Στέφανος Δέδας σκιαγραφεί στο PRESSARIS.gr το προφίλ των δύο παικτών που προσεχώς θα φορέσουν την κίτρινη φανέλα, των Ντομινίκ Τζέιμς και Ματέι Κρούσιτς, για τους οποίους έχει ιδία άποψη αφού τους έχει… σκανάρει ελέω Άρη και εθνικής Σλοβενίας.

Ο Έλληνας τεχνικός που βρίσκεται στο πλευρό του Γιούρι Ζντβοτς στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης έχει κάνει σκάουτινγκ για τον Ντομινίκ Τζέιμς, για τους περσινούς αγώνες του Άρη με την Λουκόιλ στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Γιούροκαπ και για τον Ματέι Κρούσιτς, όταν ως βοηθός του Ζντοβτς στην Εθνική Σλοβενίας, είχαν “τσεκάρει” τον 24χρονο σέντερ.

Για τον Τζέιμς εξήγησε πως “πρόκειται για έναν οργανωτικό πλέι μέικερ, εγκεφαλικό, που έχει δύο πολύ καλά στοιχεία, πέρα από τη δυνατότητα να σκοράρει. Είναι πολύ καλός στην διείσδυση και την πάσα, κίνηση που “τρυπάει” την άμυνα και δημιουργεί συνθήκες για ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι παίζει εξαιρετική άμυνα πάνω στη μπάλα και αυτό παίζει σπουδαίο ρόλο και στην ομαδική αμυντική λειτουργία. Όταν έχει ένας πλέι μέικερ που πιέζει καλά τον αντίπαλο πλέι μέικερ, σαφώς και υπάρχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να βγουν καλές άμυνες”.

Για τον Κρούσιτς υποστήριξε πως “έχει καλά σωματικά προσόντα. Είναι παίκτης που παίζει δυνατά, και παρά τα 2,11μ. τρέχει πολύ καλά μέσα στο γήπεδο. Είναι παίκτης που έχει καλά τελειώματα μέσα στη ρακέτα, αρκετά καλός στην άμυνα σε πικ εν ρολ και θεωρώ ότι είναι χρήσιμος παίκτης για μια ομάδα”.

Κατέληξε τονίζοντας πως “αυτές οι δύο προσθήκες θα βοηθήσουν τον Άρη να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα. Είναι παίκτες που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα δώσουν λύσεις και στην άμυνα και στην επίθεση”.

To Top