Ο δήμαρχος Ζάγκρεμπ έσωσε τη Τσιμπόνα και ο Μπουτάρης μιλάει για… μια ομάδα σε κάθε άθλημα!

Το χρέος της Τσιμπόνα είναι μεν μεγάλο, αλλά μπορεί να μειωθεί. Η αρχή έγινε από τον δήμαρχο του Ζάγκρεμπ και η συνέχεια δίνεται από τους ανθρώπους του συλλόγου.

Έχοντας φτάσει στο χείλος του γκρεμού το περασμένο καλοκαίρι, τα πράγματα στο εσωτερικό της Τσιμπόνα δεν ήταν πολύ ευχάριστα. Οι Κροάτες έμοιαζαν να μην έχουν μέλλον, με τις τότε ενδείξεις να συνηγορούν στην… διάλυση του ιστορικού συλλόγου. Η χείρα βοηθείας που άπλωσε όμως ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ, Μίλαν Μπάντιτς, ήταν αρκετή για να δώσει νέα πνοή στην Τσιμπόνα.

Τα δύο εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν άλλωστε ήταν αρκετά για να εξυπηρετήσουν τις τρέχουσες ανάγκες των Κροατών. Και από εκεί να μπει μια σειρά στην εξόφληση των χρεών και στο ποιος έχει λαμβάνειν.

Αυτή τη στιγμή, το χρέος της Τσιμπόνα φτάνει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, με το 1,6 εκατ. ευρώ εξ αυτών να αφορά οφειλές σε πρώην παίκτες και άλλα 2,6 εκατ. ευρώ σε τρίτους (σε αυτά προσθέστε και άλλες 300 χιλιάδες ευρώ για μισθούς υπαλλήλων κλπ). Ένα ποσό που είναι μεν μεγάλο, αλλά όχι απαγορευτικό προς τη διευθέτησή του.

Γι αυτό στο στρατόπεδο των Κροατών έχουν αρχίσει να τα… βάζουν σε μια σειρά, αποσκοπώντας σε σταδιακό κλείσιμο της “τρύπας” που θα επιτρέψει στην Τσιμπόνα να παραμείνει “ζωντανή” και να γλιτώσει την καταστροφή.

Πηγή: sport24.gr

To Top