Ο δεκάλογος του Λάσκαρη στη νέα σελίδα του μπασκετικού Άρη

Ο Νίκος Λάσκαρης είναι από χθες το απόγευμα το κεντρικό πρόσωπο των εξελίξεων του μπασκετικού Άρη. Το PRESSARIS καταγράφει τα δεδομένα μετά τη λιτή ανακοίνωση.

1. Βάσει της ανακοίνωσης της ΚΑΕ ο Νίκος Λάσκαρης είναι μέτοχος της εταιρείας σε ποσοστό 41% του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό τον κάνει πρώτο τη τάξει μέτοχο στην ΚΑΕ, όχι όμως μεγαλομέτοχο και κατ’ επέκταση ιδιοκτήτη.

2. Η συμφωνία αναφέρει πως ο Λάσκαρης αναλόγως των ποσών που θα βάζει στην ΚΑΕ, θα τα μετοχοποιεί. Στόχος του είναι να γίνει μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης, το χρονικό όριο για να συμβεί αυτό (λειτουργεί και ως δικλείδα ασφαλείας) είναι οι 12 μήνες.

3. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν θα έχει ο ίδιος τις μετοχές της ΚΑΕ ή θα τις μεταβιβάσει σε εταιρεία ή όμιλο εταιρειών που εκπροσωπεί. Είναι ένα ερώτημα που θα τεθεί στον ίδιο στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει πριν τα πλέι οφ.

4. Για την απόκτηση του 41% των μετοχών της ΚΑΕ Άρης κατέβαλε το ποσό των 400.000 ευρώ, άρα αν και εφόσον θέλει να ελέγχει πλήρως την εταιρεία θα πρέπει να έχει πάνω από το 67%, καταβάλλοντας δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 270-300 χιλιάδων ευρώ. Ενδεχομένως να θέλει να αποκτήσει και το 90% των μετοχών. Δεν έχει διευκρινιστεί αυτό.

5. Άμεσος συνέταιρός του είναι Έλληνας εφοπλιστής από τη Χίο που ζει στην Αθήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συστήσει ναυτηλιακή εταιρεία με στόχο να την επεκτείνουν στην Κύπρο και το Ισραήλ, όπου έχουν σχέσεις με άλλες επιχειρήσεις.

6. Αναλαμβάνει πλήρως την αποπληρωμή των οφειλών μέσω του άρθρου 99, αλλά και των υπόλοιπων που έχουν καταγραφεί. Ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε ότι είναι 3 εκατ. ευρώ. Έχουν ήδη γίνει επαφές με το δημόσιο για να διερευνηθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εξόφλησης.

7. Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ θα έχει επτά μέλη, τρία εξ αυτών θα είναι επιλογή του Λάσκαρη. Θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή του Σπύρου Χριστοφορίδη και Τάσου Δεσύπρη, ενώ ενδεχομένως στο δ.σ. να είναι και ο Γιώργος Σφυρής. Παραμένουν ο Λευτέρης Αρβανίτης, ο Σπύρος Γαλιλαίας και ο Στάθης Ρούσσος. Προφανώς όταν ο Λάσκαρης γίνει μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης να διαφοροποιηθεί το συμβούλιο.

8. Το μπάτζετ του Άρη θα είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Το προανήγγειλε ο Λευτέρης Αρβανίτης, αλλά είναι νωρίς ακόμα να καθοριστεί με συγκεκριμένα νούμερα.

9. Θεωρείται βέβαιη η επικοινωνία του νέου μετόχου, είτε άμεσα, είτε έμμεσα μέσω της διοίκησης με στελέχη της Ευρωλίγκας και της FIBA, με σκοπό την άμεση επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από τρία χρόνια απουσίας.

10. Η χθεσινή συνομιλία Λάσκαρη – Βεζένκοφ είναι βέβαιο ότι δημιουργεί νέα δεδομένα για την παραμονή του παίκτη στην ομάδα την επόμενη χρονιά. Θετική εκτίμηση υπάρχει και για τη διατήρηση του Δημήτρη Πρίφτη στην τεχνική ηγεσία.

To Top