Ο Δελφάκης με τα “μάτια” του Βαρούχα και ο… σεσημασμένος Χακόμπο

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας, Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 επισήμανε τις ορθές αλλά και τις λανθασμένες αποφάσεις των ρέφερι των αγώνων του Σαββατοκύριακου. 

«Λάθη δεν έγιναν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ (2-0). Στη φάση που ζητεί ο Παναθηναϊκός πέναλτι, υπάρχει ένα μαρκάρισμα στον Τοτσέ, αλλά είναι εκτός περιοχής. Το πέναλτι που δόθηκε στον Παναθηναϊκό ήταν σωστό, αλλά επειδή ήταν ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα, δεν έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα. Η αποβολή του Χακόμπο ήταν σωστή. Είναι σεσημασμένος. Δηλαδή τι θα έκανε; Θα χτυπούσε τον βοηθό αν δεν τον κρατούσαν οι συμπαίκτες του;», ανέφερε για το μεγάλο ματς της αγωνιστικής.

Πολύς λόγος έγινε για τη φάση από την οποία προήλθε το τρίτο γκολ της ΑΕΚ στη Βέροια. «Στη φάση που αποβλήθηκε παίκτης της Βέροιας και κέρδισε πέναλτι η ΑΕΚ, από τη στιγμή που η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, έπρεπε να μετρήσει το γκολ και να πάρει ο Καφές κίτρινη κάρτα, όχι κόκκινη. Το πέναλτι δεν έχει πλεονέκτημα, αλλά εδώ δεν άλλαξε η φάση, αφού από την ανατροπή η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα», ανέφερε ο Παναγιώτης Βαρούχας, ενώ στάθηκε και σε μία άλλη φάση του δευτέρου μέρους: «Στη διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε δύο παίκτες, έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη ο παίκτης της Βέροιας γιατί έβαλε επικίνδυνα το πόδι του και τραυμάτισε τον παίκτη της ΑΕΚ».

Αίσθηση προκάλεσε η αποβολή του Σερφά στο ντέρμπι της Θράκης, καθώς ο εν λόγω ποδοσφαιριστής όταν του ζητήθηκε να βγάλει το διαφορετικού χρώματος κολάν που φορούσε μέσα από το σορτς του, πήγε και το έκανε σε κοινή θέα (!) μένοντας με το εσώρουχο και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. «Έπρεπε να τιμωρηθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα για δυσφήμιση κι όχι με κίτρινη», τόνισε ο Παναγιώτης Βαρούχας και συμπλήρωσε: «Ο Κάκος δεν είχε κανένα πρόβλημα στο ματς αυτό, παρά μόνο ότι βγάζει τις κίτρινες κάρτες σαν χριστουγεννιάτικες. που ήταν η δεύτερη».

Όσο για τα υπόλοιπα ματς; «Στο Άρης-ΠΑΣ (1-2) είχαμε λάθη. Στο 0-2 τα Γιάννινα πέτυχαν κανονικό γκολ και ακυρώθηκε λανθασμένα. Στη συνέχεια και με το ίδιο σκορ έγινε πέναλτι στον Γιαννιώτα από τον τερματοφύλακα, που έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα γιατί η μπάλα πήγε πλάγια. Στο δεύτερο μέρος, στο 1-2, ο Ντε Βινσέντι, έφυγε από κανονική θέση και υποδείχτηκε κακώς οφσάιντ και μάλιστα τιμωρήθηκε με κίτρινη επειδή συνέχισε τη φάση», τόνισε, ενώ «… στο ματς του ΟΦΗ με τον Λεβαδειακό (1-2) είχαμε ένα λάθος οφσάιντ στον Σίσιτς. Στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα (2-0) δεν υπήρχε τίποτα. Ήταν ένα ήσυχο παιχνίδι, από αυτά που λέμε ότι δεν χρειαζόταν καν διαιτητής».

To Top