Ο Διαμαντάκος για το γκολ που έψαχνε, την Παναγία Σουμελά, τον Άρη και την… πραγματική του θέση

O Δημήτρης Διαμαντάκος, πρώην επιθετικός του Άρη και βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων Κ20, αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία της Ελλάδας, που εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου της Τουρκίας περνώντας στους 16, μίλησε για το Ουζμπεκιστάν, το οποίο θα αντιμετωπίσει αύριο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Άρη, τονίζοντας ότι έγιναν κάποιες επαφές, ωστόσο όλα είναι μετέωρα και δίνει προτεραιότητα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Για το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Παραγουάη, ανέφερε: «Έψαχνα αυτό το γκολ από τους προηγούμενους δύο αγώνες. Δεν είχα τύχη, ωστόσο πέτυχα το συγκεκριμένο και χάρηκα πάρα πολύ, κάτι που φάνηκε και στον πανηγυρισμό».

 

Για το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα της Λατινικής Αμερικής, σημείωσε: «Δεν ήταν εύκολο. Η Παραγουάη είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος. Καταφέραμε να κερδίσουμε την αποβολή ενός αντιπάλου (σ.σ.: ο ίδιος κέρδισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα). Ήμασταν καλοί, μπορεί η μπάλα να μην έμπαινε μέσα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κι αυτό που έχει σημασία είναι ότι καταφέραμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλο».

 

Για τις υπόλοιπες αναμετρήσεις που έδωσε η Ελλάδα στον γκρουπ, σχολίασε: «Πιστεύω ότι κάναμε μια πάρα πολύ καλή πορεία, ξεκινήσαμε ανάλογα με το Μεξικό, ενώ το Μάλι μας δυσκόλεψε γιατί είχε φυσικά προσόντα, με πολύ τρέξιμο, αλλά ήμασταν καλοί, ομοίως και στον τελευταίο αγώνα. Από παιχνίδι σε παιχνίδι γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Θεωρώ ότι περισσότερο απ’ όλες τις ομάδες μας δυσκόλεψε το Μάλι. Οι υπόλοιπες ήθελαν να παίξουν μπάλα, ενώ αυτή δεν έπαιζε ακριβώς… ποδόσφαιρο. Προσπαθούσε να χαλάσει το παιχνίδι του αντιπάλου».

 

Για την αυριανή αναμέτρηση με το Ουζμπεκιστάν στα πλαίσια της φάσης των 16, υπογράμμισε: «Σε μια νοκ άουτ φάση όλα είναι ρευστά, γιατί είναι ένα παιχνίδι. Ο διασυρμός του Ουζμπεκιστάν από την Ουρουγουάη με 4-0 στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων δε σημαίνει τίποτα. Γνώριζαν ότι έχει προκριθεί στην επόμενη φάση και ουσιαστικά κάθισαν να χάσουν! Είναι μια πολύ καλή ομάδα, έφερε ισοπαλία με την Κροατία, συνεπώς αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη. Αν εμείς παρουσιαστούμε όπως πρέπει, και παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

 

Για τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, επεσήμανε: «Η Ισπανία και η Κολομβία, που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

 

Για τους στόχους που έθεσε η Εθνική μας στην αρχή και πού μπορεί να φτάσει από εδώ και πέρα, τόνισε:«Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να περάσουμε στη φάση των 16. Από εκεί και πέρα, θα προχωρήσουμε βήμα – βήμα. Να κερδίσουμε το ματς με το Ουζμπεκιστάν και έπεται συνέχεια».

 

Για την επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά πριν την αναμέτρηση με την Παραγουάη, σχολίασε: «Ήμασταν στην Τραπεζούντα, συνεπώς ήταν λογικό να πάμε στην Παναγία Σουμελά γιατί δε θα τύχει να ξαναβρεθούμε εκεί. Το θέλαμε όλοι πάρα πολύ. Το ζητήσαμε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές».

 

Για το πώς οραματίζεται την επόμενη μέρα σε προσωπικό επίπεδο, δήλωσε: «Ακόμα δε γνωρίζω τίποτα. Προετοιμασία με τον Ολυμπιακό και μετά βλέπουμε».

 

Για το κατά πόσο τον έχει προσεγγίσει ο Άρης, για συνέχιση του δανεισμού του, παραδέχτηκε: «Έχει γίνει μια συζήτηση, αλλά ακόμη είναι όλα στον «αέρα»».

 

Για την προοπτική να συνεχίσει στους Θεσσαλονικείς, απάντησε: «Τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός κι από εκεί και πέρα βλέπουμε».

 

Για την επιλογή αρκετών προπονητών του στον Άρη να τον τοποθετούν στην πλάγια γραμμή και όχι στην κορυφή της επίθεσης, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα, ανέφερε: «Δεν είναι η κανονική μου θέση στα πλάγια. Είμαι σέντερ φορ, αλλά από τη στιγμή που έκριναν οι προπονητές μου ότι πρέπει να παίζω εκεί, ήταν απολύτως σεβαστό και προσπαθούσα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

 

Για το στοιχείο που «κρατά» από την παρουσία του στον Άρη, επεσήμανε: «Ο κόσμος του Άρη ήταν απίστευτος. Το γήπεδο ήταν γεμάτο κάθε φορά, πολύ ωραία συναισθήματα».

To Top