Ο διεθνής Ζαραδούκας… κολύμπησε κατευθείαν στα βαθιά και πέτυχε!

Ο Γιάννης Ζαραδούκας δεν είναι τυχαίος παίκτης. Μπορεί στον Ολυμπιακό να μην είχε τις ευκαιρίες που θα ήθελε, κυρίως λόγω του σοβαρού τραυματισμού του πέρσι, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι πριν από περίπου 1,5 χρόνο ήταν διεθνής και έπαιξε τρία 90λεπτα σε κρίσιμα παιχνίδια, λέει πολλά.

Η έλλειψη αριστερών μπακ το καλοκαίρι του 2011 οδήγησε τον Φερνάντο Σάντος στην επιλογή του Γιάννη Ζαραδούκα. Προερχόταν από μια γεμάτη χρονιά με τον Ολυμπιακό Βόλου και ο Σάντος τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά! Η Εθνική ομάδα έπαιζε την πρόκρισή της σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια και κατάφερε να κερδίσει τα δύο και να πάρει εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ζαραδούκα βασικό και αναντικατάστατο στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ντεμπούτο έκανε ο 27χρονος αμυντικός στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 στο ματς με το Ισραήλ μέσα στο Τελ Αβίβ, όπου κατάφερε να περιορίσει την δράση παικτών όπως ο Μπεναγιούν. Η Εθνική κέρδισε με 1-0 με γκολ του Σωτήρη Νίνη και απέδρασε από μια “καυτή” έδρα.

Τέσσερις μέρες μετά, στις 6/9/11, ο Ζαραδούκας έχοντας ήδη ένα εξαιρετικό ντεμπούτο, ήταν βασικός και στην εκτός έδρας ισοπαλία με την Λετονία. Στη Ρίγα η Εθνική ισοφάρισε στο φινάλε με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο σε 1-1, φεύγοντας και από εκείνο το γήπεδο χωρίς να ηττηθεί.

Καθοριστικής σημασίας ήταν ο αγώνας με την Κροατία στις 7 Οκτωβρίου. Ο Ζαραδούκας και πάλι βασικός, ως επιλογή του Σάντος στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τελικό σκορ 2-0 με τα γκολ από Σαμαρά και Γκέκα και πρόκριση στο Euro 2012!

 

To Top