Ο Διούδης, το τρίτο πέναλτι και ο Χρηστίδης

Η ικανότητά του στο να “πιάνει” τα πέναλτι είναι κάτι παραπάνω από γνωστή, μια και ο Σωκράτης Διούδης μετά και την τελευταία απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, μετράει τρεις αποκρούσεις πέναλτι κατά τη φετινή χρονιά, τόσο ως διεθνής όσο και με τη φανέλα του Άρη!

Ο υπ’ αριθμόν…13 των “κίτρινων”, νούμερο που επέλεξε μετά την αποχώρηση του Μιχάλη Σηφάκη, έδειξε αρχικά στο ευρύ κοινό την δεινότητά του στη συγκεκριμένη διαδικασία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 με αντίπαλο την Αγγλία στις 12 Ιουλίου, λέγοντας “όχι” στην εκτέλεση πέναλτι του Χολ. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο 19χρονος διεθνής είχε περάσει στο ματς στο 45′ έπειτα από την αποβολή του Στέφανο Καπίνο στην επίμαχη φάση του πέναλτι.

Ο χορός των…εξουδετερώσεων συνεχίστηκε στην προετοιμασία του Άρη στην Ιταλία, όταν ο νεαρός πορτιέρο στην παρθενική του εμφάνιση κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας, απέκρουσε το πέναλτι του Γκότσερ της Κόμο στη διαδικασία που χάρισε στον Άρη την πρώτη του φιλική νίκη (επικράτησε με 4-3 των Λομβαρδών στα πέναλτι).

Την Κυριακή σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, αυτή του Αστέρα Τρίπολης, ο Σωκράτης, στάθηκε για μία ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων, καταφέρνοντας να εξουδετερώσει το πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει στο 84′ ο Έγκον, τον οποίο ο ίδιος λίγο νωρίτερα είχε ανατρέψει αντικρίζοντας μάλιστα την κίτρινη κάρτα. Ο τερματοφύλακας του Άρη, που επέστρεψε στη θέση αυτή έπειτα από αρκετό καιρό εξαιτίας του τραυματισμού του Μάρκου Βελλίδη, διάλεξε να πέσει στη σωστή θέση αποσοβώντας έτσι τον κίνδυνο για την ομάδα του, η οποία κατάφερε να αποχωρήσει από την αρκαδική πρωτεύουσα με το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Διούδης, που εξελίσσεται σε τεχνίτη των πέναλτι, φέρνοντας μας στο μυαλό τον πρώην πορτιέρο των “κίτρινων”, Νίκο Χρηστίδη, ο οποίος φημιζόταν για τις αποκρούσεις του, δείχνει να εμπνέει  εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του, μια και ήταν σχεδόν σίγουροι πως ο “μικρός” θα “κατέβαζε τα ρολά”.

Μάλιστα, στις προπονήσεις του Άρη, τα στοιχήματα για το ποιος τερματοφύλακας θα καταφέρει να αποκρούσει τα περισσότερα πέναλτι διαδέχονται το ένα το άλλο, κάτι που προφανώς αποτελεί μία όμορφη και αρκετά εύθυμη στιγμή για το νεανικό συγκρότημα του Λούκας Αλκαράθ.

 

To Top