Ο διπλός ρόλος του Αντωνιάδη

Ο Μάκης Κατσαβάκης προσπαθεί να χρησιμοποιεί τους παίκτες του σε περισσότερες από μία θέσεις. Ειδικά τους πιο “μικρούς”, γιατί αφενός διαπιστώνει ότι έχουν τις δυνατότητες για κάτι τέτοιο, αφετέρου γιατί αυτό απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τελευταίο παράδειγμα είναι ο Παντελής Αντωνιάδης.

Έγινε γνωστός ως αρχηγός της Κ17 στο πρόσφατο φάιναλ φορ του Πρωταθλήματος Υποδομής, οδηγώντας τον Άρη στον μεγάλο τελικό, της διοργάνωσης και συμβάλλοντας στην κατάκτηση του πολύτιμου τροπαίου.

Τόσο με τις εμφανίσεις του αυτές, όσο και με τις αντίστοιχες με τη φανέλα της Κ-20, ο 18χρονος ποδοσφαιριστής έθεσε βασική υποψηφιότητα για την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου στους “κίτρινους”, με συνέπεια να μεταβεί στη γειτονική Ιταλία παίρνοντας μέρος στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ανδρικής ομάδας.

Η κύρια θέση του νεαρού είναι εκείνη του αμυντικού χαφ, ωστόσο στο χθεσινό φιλικό τεστ κόντρα στην ομάδα του Κόμο, είδαμε τον Μάκη Κατσαβάκη να τον χρησιμοποιεί σε έναν διαφορετικό ρόλο, εκείνον του δεξιού μπακ.

Παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Αντωνιάδης αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο πόστο, το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται να τον δικαιώνει. Η συνεργασία του με τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία ήταν αρκετά καλή και ο 27χρονος αμυντικός φαίνεται πως έχει αναλάβει το ρόλο του δασκάλου βοηθώντας με την εμπειρία τον “μικρό” προς βελτίωση των λαθών τακτικής στα οποία – δικαιολογημένα – υποπίπτει.

Μάλιστα, ο 18χρονος πρωταθλητής δείχνει ιδιαίτερα πρόθυμος να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση του ζητήσει ο προπονητής του, αλλά και να δουλέψει ακόμα περισσότερο ώστε να βελτιώσει τις προσωπικές του αδυναμίες.

 

To Top