Ο δισεκατομμυριούχος Ράτκλιφ ολοκλήρωσε την εξαγορά του 27,7% των μετοχών της Γιουνάιτεντ

Η οικογένεια Γκλέιζερ έσπασε τη σιωπή της αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε ότι ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ είναι πλέον επίσημα συνιδιοκτήτης του συλλόγου.

Το βράδυ της Τρίτης (20/02) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δημοσίευσε μια δήλωση που έγραφε: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ ολοκλήρωσε την απόκτηση του συλλόγου κατά 27,7%, μετά την έγκριση όλων των όρων, συμπεριλαμβανομένης της FA και της Premier League».

Η συμφωνία είναι αξίας περίπου 1,03 δισεκατομμυρίων λιρών και ο Ράτκλιφ θα επενδύσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια έως τις 24 Δεκεμβρίου 2024. Τα επιπλέον κεφάλαια προορίζονται να επιτρέψουν μελλοντικές επενδύσεις σε υποδομές στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και πρόεδρος της εταιρείας χημικών INEOS θα επιβλέπει τις ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις στο «Ολντ Τράφορντ» μαζί με το δεξί του χέρι σερ Ντέιβ Μπρέιλσφορντ. Ο Ομάρ Μπεράντα διορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος της Γιουνάιτεντ και ο Ράτκλιφ ελπίζει να διορίσει τον αθλητικό διευθυντή της Νιουκάστλ, Νταν Ασγουορθ τους επόμενους μήνες.

Ο Τζόελ Γκλέιζερ, Εκτελεστικός Συμπρόεδρος της Γιουνάιτεντ, δήλωσε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Σερ Τζιμ ως συνιδιοκτήτη και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί του και το INEOS Sport για να προσφέρουμε ένα λαμπρό μέλλον για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ από πλευράς του δήλωσε: «Το να γίνω συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μεγάλη τιμή και συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη. Αυτό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της συναλλαγής, αλλά μόνο την αρχή του ταξιδιού μας για να επιστρέψουμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή της αγγλικής γλώσσας. Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης για τους φιλάθλους μας. Οι εργασίες για την επίτευξη αυτών των στόχων θα επιταχυνθούν από σήμερα».

Η Γιουνάιτεντ αναμένεται να έχει μια πολυάσχολη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο με έναν από τους κύριους στόχους του Ράτκλιφ να αναθεωρήσει την αγωνιστική ομάδα. Η Γιουνάιτεντ ελπίζει να αποκτήσει τον αθλητικό διευθυντή της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, Νταν Άσγουορθ, για να επιβλέπει την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, αφού ενημέρωσε τη Νιούκαστλ για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Το πικάρισμα του Φέρντιναντ στους οπαδούς της Άρσεναλ για τον Σάκα
Βέβαια, η Νιουκάστλ απαιτεί αποζημίωσε 20 εκατομμυρίων λιρών για να τερματίσουν το συμβόλαιο του Άσγουορθ, το οποίο δεν πρόκειται να λήξει μέχρι το 2026

To Top