Ο Δράμπης, ο νέος του ρόλος, οι σχέσεις με Ηλιάδη και Χατζηνικολάου

O νέος τεχνικός διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Κώστας Δράμπης μίλησε μεταξύ άλλων για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στην ομάδα, το πώς βλέπει την νέα σεζόν, τη μεταγραφή του Γιαννιώτα αλλά και την επιλογή του Γιάννη Χατζηνικολάου.

Αναλυτικά όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”

Στην αρχική του τοποθέτηση, έκανε ένα γενικότερο σχόλιο για το νέο του πόστο στην ομάδα: «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον σύλλογο. Είναι μια δύσκολη συγκυρία, ξεκινάει μια χρονιά με νέο- μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε- μοντέλο. Αυτό με τις πολλές μεταγραφές δεν υφίσταται και ξεκινάμε με το ελληνικό στοιχείο, με τα δικά μας παιδιά στο ρόστερ και στην τεχνική ηγεσία και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά».

 Για τις συζητήσεις που έγιναν προκειμένου να επέλθει αυτή η συμφωνία, είπε: «Δε χρειάστηκε πολύ μεγάλη φασαρία. Πριν δέκα ημέρες, είχα μία τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, κ. Ηλιάδη και είπε ότι ήθελε να με δει κατ’ ιδίαν. Θέλω να σημειώσω ότι και στο παρελθόν όταν ήταν ο ίδιος πρόεδρος, με είχε ξαναπροτείνει να έχω θέση στον Άρη- γύρω στο 1985- αλλά τότε δεν επήρθε συμφωνία για άλλους λόγους. Μιλήσαμε λοιπόν για είκοσι λεπτά και είπε ότι θα συζητήσει με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο. Το πέρασε λοιπόν σήμερα από το συμβούλιο και μου είπαν ότι πλέον είμαι ελεύθερος να μιλάω στα ραδιόφωνα για το θέμα. Είναι θέμα ιεραρχικό αλλά και θέμα αξιοπρέπειας. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το υπόλοιπο Δ.Σ. για τη θέση που μου πρόσφεραν. Επιστρέφω στον Άρη μετά από σχεδόν 30 χρόνια, τόσο καιρό ήμουν κοντά στην ομάδα διακριτικά».

 Για τα συναισθήματα του, μετά την οριστικοποίηση της επιστροφής του στην ομάδα μετά από τόσα χρόνια, ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι τώρα άρχισα λίγο να σφίγγομαι, γιατί τώρα ξεκινούν οι ευθύνες. Αλλά νομίζω ότι είναι φυσιολογικό, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

 Για τον ακριβή ρόλο που θα έχει μέσα στην ομάδα, τόνισε: «Ουσιαστικά θα είμαι ο επόπτης του αγωνιστικού τμήματος, ο παλιός έφορος. Λειτουργείς για να λύνεις προβλήματα, να ενημερώνεις την ομάδα κτλ. Θα παίξει μεγάλο ρόλο ο σεβασμός ανάμεσα σε εμένα, τα παιδιά, τους προπονητές, αυτός ο χώρος θέλει αλληλοσεβασμό. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες».

 Για το πώς περιμένει την επόμενη σεζόν, επεσήμανε: «Ο Άρης πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ. Πρέπει να είμαστε πρωτεργάτες σε αυτόν τον τομέα, μόνο με την πολύ δουλειά και τη σεμνότητα μπορούμε να κατακτήσουμε τουλάχιστον τη δύναμη της έδρας μας. Να σκύψουμε τα κεφάλια και να επικεντρωθούμε στο στόχο. Αυτό φυσικά είναι δύσκολο. Το έχω ζήσει και στο παρελθόν στην ομάδα. Υπάρχει προηγούμενο για αυτό το μοντέλο και μάλιστα πετυχημένο, οπότε θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε. Αν από εκεί και πέρα υπάρξουν άνθρωποι που θα βάλουν χρήματα, είναι καθαρά θέμα της διοίκησης».

 Για τις προωθήσεις παικτών από τις ακαδημίες πέρυσι αλλά και φέτος, σημείωσε: «Ακόμη δεν έχω πλήρη εικόνα. Από αύριο το πρωί θα μιλήσω με τους υπεύθυνους, αλλά από την περσινή χρονιά, υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα. Το πρόβλημα ήταν στη ψυχολογία. Δεν το πίστεψαν οι νεαροί ότι μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Είναι και θέμα πίστης και ψυχής, εκτός από ταλέντο.  Δεν μπορώ να τους κρίνω από τα τελευταία παιχνίδια».

 Για τον Γιαννιώτα και τη μεταγραφή του στη Φορτούνα, υπογράμμισε: «Είναι λογική αυτή η μεταγραφή, αυτό είναι το επαγγελματικό ιδεώδες. Εγώ δεν μπορώ να τον κατακρίνω, αλλά ούτε και να τον συμβουλέψω για τίποτα. Θα μπορούσε σίγουρα να ωριμάσει κι άλλο ποδοσφαιρικά στον Άρη, αλλά αυτή ήταν η επιλογή του».

 Για τους Παπαζαχαρία και Παπαστεριανό και το αν πρέπει αν μείνουν, είπε: «Όταν χτίζεται μια ομάδα, χρειάζεται και κάποιους «πυλώνες» εμπειρίας. Όμως επειδή ακόμη δεν έχω μιλήσει με τα παιδιά και με τη διοίκηση, δε θέλω να πάρω θέση. Πρέπει να γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους, όπως το ύψος των συμβολαίων. Αυτά δεν είναι στην αρμοδιότητα μου».

 Για την επιλογή του Γιάννη Χατζηνικολάου για τον πάγκο, ανέφερε: «Εφαρμόζεται ένα καινούριο μοντέλο, το οποίο δεν είναι συνηθισμένο στην Ελλάδα. Η Ντόρτμουντ το ακολούθησε πριν λίγα χρόνια, όταν υποβιβάστηκε, και τώρα έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Δε λέω ότι θα κάνουμε το ίδιο, παρότι ταιριάζουν τα χρώματά μας. Όλα είναι πιο εύκολα όταν μπορείς να τα βρεις έτοιμα, αλλά αν δεν μπορείς, πλακώνεσαι στη δουλειά. Αυτό θα κάνουμε. Ζητούμε την στήριξη του κόσμου» .

To Top