Ο ενθουσιασμός του Μπενίτεθ για τον Μπουζάνη και η φιλία με τον Τζέραρντ!

Ιανουάριος του 2007. Ο Ντιν Μπουζάνης καλείται από τη Λίβερπουλ στην Αγγλία για να δοκιμαστεί. Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 17 του χρόνια. Τότε είναι που ακούει τον Ράφα Μπενίτεθ να δηλώνει πως “πρόκειται για τον κορυφαίο τερματοφύλακα του κόσμου στην ηλικία του”. Υπογράφει τριετές συμβόλαιο μ την Λίβερπουλ, προπονείται με τον Πέπε Ρέινα, αλλά δεν βρίσκει τον “χώρο” για να δείξει την αξία του.

Πέρασε τρεις βδομάδες στο Μέλγουντ, τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λίβερπουλ, συμμετέχοντας στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Ενθουσίασε τον Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του και του προσέφερε τριετές συμβόλαιο το οποίο θα ξεκινούσε από την περίοδο 2007-08.

Δημοσίευμα της 4ης Φεβρουαρίου 2007 στην “Sidney Morning Herald” αναφέρει το γεγονός της υπογραφής του Μπουζάνη στην Λίβερπουλ και φιλοξενεί δηλώσεις του ανήλικα τότε τερματοφύλακα. “Έπρεπε να προπονηθώ με πρώτης κλάσης παίκτες, να γίνω ένα με αυτούς και να δω πως είναι η ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ήταν όλοι τους φιλικοί. Ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν πολύ καλός, συνάντησα και τον Στίβεν Τζέραρντ. Με ρώτησε πως αισθάνομαι, αν χρειαζόμουν οτιδήποτε, να του το έλεγα. Εξαιρετικός τύπος”, δήλωσε τότε ο Μπουζάνης, που ήρθε κοντά με τον Τζέραρντ, τον Ρόμπι Φάουλερ που ακόμα αγωνιζόταν στην Λίβερπουλ και τον Τσάμπι Αλόνσο!

 

To Top