Ο εορτασμός των Θεοφανίων στους δήμους της Θεσσαλονίκης

Με ευλάβεια και κατάνυξη γιορτάζουν σήμερα οι δήμοι της Θεσσαλονίκης τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων.

Στο δήμο Θεσσαλονίκης, η τελετή αγιασμού των υδάτων θα γίνει μετά τη θεία λειτουργία στην Παλιά Παραλία, στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας.

Στην Καλαμαριά, και φέτος θα τηρηθούν οι παραδόσεις, που θέλουν τον αγιασμό των υδάτων να γίνεται στο Ναυτικό Ομιλο Θεσσαλονίκης στο Καραμπουρνάκι, στις 11 το πρωί, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης μέλη του δημοτικού συμβουλίου και οι πολίτες θα μεταβούν στο Ναυτικό Ομιλο Καλαμαριάς, στην Αρετσού, όπου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει επίσης τελετή αγιασμού των υδάτων. Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί στη 1 μετά το μεσημέρι με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των χειμερινών κολυμβητών από το δήμαρχο.

Στις Συκιές η τελετή θα γίνει στο δημοτικό κολυμβητήριο στην οδό Λεχόβου 7, στην περιοχή Κρυονερίου, από τον ιερό ναό αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου Συκεών. Η τελετή στο δημοτικό κολυμβητήριο των Συκεών θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί.

Στη δημοτική ενότητα Νεάπολης η αντίστοιχη τελετή θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί στη δημοτική πισίνα (περιοχή Στρεμπενιώτη) από τους ιερούς ναούς αγίου Ιωάννη Προδρόμου και αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως , ενώ μουσικά θα συνοδεύσει η δημοτική Φιλαρμονική Νεάπολης

Στο δήμο Παύλου Μελά ο καθαγιασμός των υδάτων θα γίνει στις 11 το πρωί στο δημοτικό κολυμβητήριο (Περικλέους και Ιθάκης, άνω Ηλιούπολη), Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης.

Στο Λαγκαδά, η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει στις 11 το πρωί στο ανοιχτό κολυμβητήριο των Λουτρών Λαγκαδά, ενώ στις 11.30 π.μ. θα γίνει η Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον Άγιο Βασίλειο.

Με τον εορτασμό των Θεοφανείων ολοκληρώνεται το Άγιο Δωδεκαήμερο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στη Δημοτική Κοινότητα των Βασιλικών η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων θα λάβει χώρα στο Φράγμα των Βασιλικών, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015, ανήμερα των Φώτων στις 12:00.

Η τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Ωραιόκαστρο θα πραγματοποιηθεί στις 11.15 π.μ. στο δημοτικό κολυμβητήριο, στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο.

πηγή: seleo.gr

To Top