Ο επόμενος… Τζέι Τζέι Οκότσα και ο άγνωστος Ιμπέχ!

Αφιέρωμα στους Νιγηριανούς που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε το σάιτ supersport.com, κάνοντας ειδική αναφορά όπως είναι λογικό στους δύο παίκτες του Άρη, Τζον Ιμπέχ και Σαλόζε Ουντότζι.

Για τον αριστερό μεσοεπιθετικό του Άρη αναφέρεται στο άρθρο πως “ο Ιμπέχ είναι άγνωστη ποσότητα για το ποδόσφαιρο της Νιγηρίας, γιατί ξέφυγε από τα ραντάρ πριν εμφανιστεί στην Ευρώπη, όπου εκεί είχε εντυπωσιακές εμφανίσεις που τον έφεραν στο φως”. Χαρακτηρίζεται γυρολόγος “γιατί έχει παίξει σε πληθώρα ομάδα στην Ευρώπη, όπως την Οτελούλ και την Παντούρι στη Ρουμανία ή την Χάποελ Τελ Αβίβ στο Ισραήλ”, ενώ γίνεται αναφορά και στις δύο συμμετοχές του στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Οτελούλ την περίοδο 2011-12. “Μετακόμισε στην Ελλάδα και τον Άρη, όπου φιλοδοξεί να κάνει όνομα και ήδη έχει πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα”, αναφέρει το άρθρο, αλλά προφανώς δεν έχουν ενημερωθεί πως ακόμα ο Νιγηριανός δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα.

Για τον Ουντότζι τονίζεται πως “ήταν ένα προϊόν των ακαδημιών της ομάδας Μπριτζ Μπόις στο Λάγος και τα προσόντα του έκαναν όλους να τον αποκαλέσουν επόμενο Τζέι Τζέι Οκότσα”. Αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο ήρθε στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Βουλγαρία, η παρουσία του στην ομάδα Βίρεν Σαντάνσκι με 66 συμμετοχές και 16 γκολ, αλλά και το πέρασμά του από το πρωτάθλημα της Λιβύης πριν καταλήξει στην Ελλάδα.

Το θέμα στο supersport.com έγινε με αφορμή ότι η Ελλάδα ουσιαστικά αποτελεί “δώρο” για τους Νιγηριανούς παίκτες, που προσπαθούν να δείξουν την αξία τους στην Σουπερλίγκα. Αναφορά γίνεται και για τους Ατζαγκούν (Παναθηναϊκός) και Ολαϊτάν (Ολυμπιακός).

 

To Top