Ο επόμενος special προορισμός του Μουρίνιο

Οι «τίτλοι τέλους» στη σχέση Μουρίνιο-Γιουνάιτεντ έπεσαν και επίσημα, με τις δύο πλευρές να τραβούν χωριστούς δρόμους, έπειτα από 2,5 χρόνια.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μία συνεργασία που ξεκίνησε με όνειρα για επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Αγγλίας και της Ευρώπης, όμως ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο. Μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου, τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του Πορτογάλου προπονητή στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίνουν και παίρνουν, όμως κανείς δεν ασχολείται με τον επόμενο προορισμό του Special One.

Θεωρείται απίθανο ο Μουρίνιο να πάει άμεσα σε κάποια ομάδα, αφού σε όλα τα χρόνια της καριέρας του αναλαμβάνει καλοκαίρι τα ηνία του εκάστοτε συλλόγου και όχι μεσούσης της σεζόν. Όμως… ποτέ μη λες ποτέ. Ποιες είναι λοιπόν οι προϋποθέσεις για να βρεθεί στο τιμόνι κάποιας ομάδας ο Πορτογάλος; Πρώτον, να διαθέτει ειδικό βάρος. Δεύτερον, να έχει φιλόδοξο project. Και τρίτον, μεγάλο πορτοφόλι. Αν όχι και τα τρία μαζί, τουλάχιστον τα δύο οπωσδήποτε.

Μία από τις ομάδες, που θα μπορούσε ακόμη και στις επόμενες ημέρες να βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή είναι η Μίλαν. Ο Τζενάρο Γκατούζο δε δείχνει ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει στους «ροσονέρι» την αίγλη του πρόσφατου παρελθόντος. Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, το -20 από την κορυφή της Serie A και κυρίως η έλλειψη έμπνευσης από τον Ιταλό προπονητή τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πόρτα της εξόδου. Η Μίλαν αναζητά τον άνθρωπο που θα την οδηγήσει ξανά στην κορυφή, ενώ ο Μουρίνιο είναι γνώστης της ιταλικής πραγματικότητας, μετά το πέρασμά του από την Ίντερ. Ίσως, ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας είναι η αγάπη του Πορτογάλου προς τους «νερατζούρι».

Μία ακόμη ομάδα που ο προπονητής της βρίσκεται υπ’ ατμόν είναι η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί είναι στο -9 από την Ντόρτμουντ στην Μπουντεσλίγκα και κινδυνεύουν να απολέσουν τα πρωτεία στην Γερμανία, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια. Τα αστέρια της ομάδας (Ρόμπεν, Ριμπερί, Μίλερ, Χούμελς) έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους προς το πρόσωπο του Νίκο Κόβατς, ενώ ο Χάμες Ροντρίγκες έχει δηλώσει ανοιχτά πως ο Κροάτης είναι «λίγος» για τον πάγκο των Βαυαρών. Ο Μουρίνιο δεν έχει εργαστεί ποτέ στην Γερμανία και η Μπάγερν διαθέτει όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει ο ίδιος από ένα κλάμπ. Αυτός, όμως, διαθέτει όσα ζητάει ο σύλλογος από έναν προπονητή;

Στην κατηγορία των ομάδων που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αναζήτηση τεχνικού αυτή την εποχή είναι και η Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκανε πρόσφατα συμβόλαιο στον Σαντιάγκο Σολάρι, ο οποίος φαίνεται πως θα συνεχίσει στη «βασίλισσα», τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Ποτέ όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με τον πρόεδρο των Μαδριλένων, ειδικά όσο η ομάδα συνεχίζει να προβληματίζει εντός γηπέδου. Κατά καιρούς, πολλοί φίλοι της ομάδας έχουν εκφράσει την επιθυμία επιστροφής του Μουρίνιο στο Μπερναμπέου, ενώ στα συν ενός τέτοιου ενδεχομένου είναι πως ο άσπονδος φίλος του, Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν κατοικεί πλέον στην Μαδρίτη!

Μία ομάδα που θα πορευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν με τον ίδιο προπονητή, όμως από ‘κει και πέρα όλα θα εξαρτηθούν το… ταμείο που θα έχει κάνει, είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Τόμας Τούχελ ανέλαβε μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι τα ηνία της ομάδας, ωστόσο και ο ίδιος γνωρίζει πως κανείς δε θα είναι ικανοποιημένος μόνο με ένα νταμπλ στην Γαλλία. Μεγάλος στόχος της διοίκησης δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και σε περίπτωση που οι Παριζιάνοι δεν τα καταφέρουν ούτε φέτος (ή έστω να φτάσουν τουλάχιστον μέχρι τον τελικό), τότε δεν αποκλείεται το μάρμαρο να το πληρώσει ο προπονητής, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Όσο βρίσκονται οι Άραβες στο τιμόνι του συλλόγου, η Παρί δεν είχε ποτέ στον πάγκο της έναν προπονητή του βεληνεκούς του Ζοσέ Μουρίνιο. Μήπως ήρθε η ώρα;

πηγή: gazzetta.gr

To Top