ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Ερμής Ξενόφος blog-ΑΡΗ: «Του CAS ΤΟ γιατρικό»

Η διαδικασία μόνιμης «ομηρίας» με την υπόθεση Ντουρμισάι, που είχε βάλει είτε ακουσίως είτε εκουσίως η προηγούμενη ΕΠΟ (Γραμμένου) στον Άρη έλαβε οριστικά τέλος.

Toυ Ερμή Ξενόφου

Το απαγορευτικό ban  που είχε επιβληθεί στον «θεό του Πολέμου», που έκανε μεταγραφές με αστερίσκο έχοντας πάντα το ban της FIFA στο πίσω μέρος του μυαλού των διοικούντων, ήρθη οριστικά. Τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας, καθώς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το άμεσο ή απώτερο μέλλον, όταν το σύστημα είναι μονίμως αποδεδειγμένα απέναντί σου.

«Σκόπελος» και σκόπελοι

Κι αν η Σκόπελος φαίνεται να είναι μεταφορικά το αγαπημένο νησί της ομάδας της Θεσσαλονίκης, καθώς τα εμπόδια και οι σκόπελοι που του παρουσιάζονται όλως τυχαίως έμμεσα ή άμεσα από την αγαπητή ΕΠΟ αποτελούν πλέον ρουτίνα, ο Άρης καταφέρνει ως άλλο Θησέας να τα ξεπερνάει ένα-ένα δίνοντας απανωτά ηχηρά «χαστούκια» στο νυν ποδοσφαιρικό κατεστημένο με τις μηχανορραφίες του…

«Θέμις» εκ Λωζάννης για δεύτερη φορά

Μετά λοιπόν το ρεζιλίκι της «αμαρτωλής» ΕΠΟ και της προηγούμενης επιτροπής
Δεοντολογίας στην υπόθεση Λάσκοφ, που προσπάθησαν να βγάλουν «νοκ-αουτ» τον Άρη από τη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών θέσεων προτού καν ξεκινήσει το περσινό πρωτάθλημα, έχουμε νέο επεισόδιο απονομής δικαιοσύνης, αφού το διεθνές δικαστήριο της Λωζάννης, το CAS, ως άλλη «ΘΕΜΙΣ» απέδωσε δικαιοσύνη έναντι της άδικης τιμωρίας από τη Fifa και απάλλαξε αμετάκλητα τον Αρη από την «ύβρι» στην υπόθεση της έκδοσης του δελτίου του Φιοριν Ντουρμισάι, επιβάλλοντας την «τίση» { βασική αντίληψη στο έργο του Ηροδότου είναι ότι η παραβίαση του μέτρου από τον άνθρωπο τον οδηγεί στην ύβρη και αυτό προκαλεί την οργή του θεού (νέμεση) και επιφέρει την καταστροφή (άτη), την τιμωρία του υβριστή (τίση)}, στην ΕΠΟ που εξαιτίας της ενεπλάκη σε μια μόνιμη «ομηρία» απαγορευτικού μεταγραφών. Φυσικά στην υπόθεση αυτή ο Άρης μπορεί να μην ευθύνονταν ουσιαστικά, όπως και αποδείχθηκε, ωστόσο ας είναι ψυλλιασμένος τούδε και στο εξής, καθώς αυτήν την ΕΠΟ δεν μπορείς επουδενί να την εμπιστευτείς…

Ευρωπαϊκό «χαστούκι» και από την Ουέφα

Aς μην ξεχνάμε και τη φετινή πανηγυρική δικαίωση από την ΟΥΕΦΑ στο θέμα της ευρωπαϊκής αδειοδότησης του Άρη, όπου με επίσημη γνωμοδότησή της έληξε άμεσα το «πραξικόπημα» που επιχείρησε να κάνει ο κος Σαράκης. Ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ όπως θυμόμαστε αποπειράθηκε να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή συμμετοχή του Άρη (ποιος είχε συμφέρον να πάρει τη θέση του;;) ασκώντας έφεση εναντίον της απόφασης του πρωτοβάθμιου οργάνου αδειοδότησης που έδινε άδεια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης! Ο Άρης απευθύνθηκε άμεσα στην UEFA προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα και να μην χρειαστεί να πάει η υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ. Εν τέλει δικαιώθηκε πανηγυρικά «ραπίζοντας» γι’άλλη μια φορά την «εξυγίανση»!

Ψυχολογικό boost

Η δικαίωση του Άρη από το CAS στην υπόθεση Ντουρμισάι έρχεται ως ψυχολογικό «γιατρικό» σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση νέου προπονητή (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι σε συζητήσεις με τον πρώην προπονητή της Αλαβές Βελάθκεθ) μετά την απομάκρυνση του Χερμάν Μπούργος και την απρόσμενη ήττα από τον Παναιτωλικό, που ταρακούνησαν συθέμελα το ποδοσφαιρικό τμήμα σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ ότι οι κιτρινόμαυροι παίρνουν μέσω αυτής της απόφασης του διεθνούς δικαστηρίου, την κατάλληλη στιγμή, το απαραίτητο ψυχολογικό boost ενόψει του Κυριακάτικου ντέρμπι απέναντι στον όμιλο Κωνσταντινουπολιτών. Μια ψυχολογική ώθηση που χρειάζονταν απαραιτήτως και περιλαμβάνει και τις τάξεις των οπαδών των κιτρινόμαυρων που αναμένεται να κατακλύσουν το Κλεάνθης Βικελίδης στον ερχόμενο αγώνα.

Συσπείρωση και μάχη

Η ομάδα οφείλει να δείξει άμεσα αντανακλαστικά, να συσπειρωθεί ενόψει του κυριακάτικου αγώνα και να παρουσιαστεί πανέτοιμη απέναντι σε έναν αντίπαλο με τον οποίο αναμένεται να διεκδικήσει ένα από τα φετινά ευρωπαϊκά δικαστήρια. Δεδομένης και της συχνής διαιτητικής εύνοιας του αντιπάλου από το σύστημα, οι παίκτες οφείλουν να καταθέσουν την ψυχή τους εντός των γραμμών του γηπέδου, καθώς δεν νοείται να χαθεί και άλλο πολύτιμο έδαφος μετά την εκτός προγράμματος ήττα στο Αγρίνιο.

Το μήνυμα από ΚΕΔ/ΕΠΟ προς Καρυπίδη

Τέλος, δεδομένου του ορισμού του διαιτητή Παπαπέτρου και την ερχόμενη αγωνιστική, αποδεικνύεται ότι όποιος αδικεί τον Άρη αντί να τιμωρείται επιβραβεύεται. Δεν μας προξενεί φυσικά καμία εντύπωση, καθώς είμαστε συνηθισμένοι, αλλά η ΠΑΕ όφειλε τουλάχιστον ν’ αντιδράσει και να δείξει έμπρακτα τη δυσαρέσκειά της. Το ξεκάθαρο πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ιτούρμπε από Παπαπέτρου και VAR (Γκάμαρης) , σε συνδυασμό με την έμμεση «επιβράβευση» του Παπατέτρου από το ένο αρχιδιαιτητή Μπένετ, είναι ένα μήνυμα της ΚΕΔ (ΕΠΟ) προς την αντιμετώπιση που θα έχει και φέτος η ομάδα μας.

Ο  Θόδωρος Καρυπίδης οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα και να προστατέψει την επένδυση που έκανε… Κάθε πόντος που χάνεται από διαιτητική αλλοίωση θα κοστίσει στο φετινό στόχο που ο ίδιος έθεσε. Ν’αντιδράσει τώρα, πριν είναι πολύ αργά…

To Top