ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο ΕΣΑΚΕ για τα ρεκόρ του Άρη

Ο Άρης συνέχισε την ανοδική και νικηφόρα πορεία του περνώντας από τη Νίκαια, στο τρίτο φετινό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση. Από την ομαδική στατιστική των «κιτρινόμαυρων» ξεπήδησε μία επίδοση με ιστορική χροιά, εκείνη των κλεψιμάτων.

Ο ΕΣΑΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτή την επίδοση, όπως και στο double – double του Γκουντγουιν γράφοντας στην επίσημη ιστοσελίδα του:

“Ο Άρης τελείωσε το παιχνίδι με 18 κλεψίματα και αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του στην Basket League. Καλύτερη ήταν μόνο εκείνη των 20 που έκανε στις 9 Μαΐου 2007 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολύμπια Λάρισας που είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη συνολικά στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Τα 18 κλεψίματα που έκανε χθες η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είναι ρεκόρ περιόδου για την Basket League. Ξεπέρασε μάλιστα κατά τέσσερα την προηγούμενη καλύτερη αφού έκαναν από 14 ο Απόλλων Carna κόντρα στον Άρη και ο Ολυμπιακός κόντρα στον Προμηθέα.

Χάρη στα 18 κλεψίματα και έχοντας παράλληλα μία τάπα, ο Άρης βελτίωσε το δικό του ρεκόρ και συνολικά της φετινής Basket League στον αμυντικό συντελεστή των δύο κατηγοριών φτάνοντας στο +19. Είχε +18 με 12 κλεψίματα και έξι τάπες στο ματς της 5ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna.

Ο Γκούντγουϊν «έπιασε» κορυφή στα double-double

Ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν ήταν ο κορυφαίος του Άρη στη νίκη επί του Ιωνικού στη Νίκαια. Ο Αμερικανός τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, επιδόσεις που του έδωσαν την πρωτιά στη λίστα των double-double της Basket League. Παράλληλα έβαλε το όνομα του στη λίστα των παικτών του Άρη που έκαναν 5+ κλεψίματα σε ένα παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα…

*Ο Γκούντγουϊν έφτασε για τέταρτη φορά σε double-double μετά από τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Carna, όλα στο Nick Galis Hall. Έτσι ξεπέρασε τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Νταντέ Χόκινς που έμειναν στα τρία και τους οποίους έφτασε ο Ακίλ Μίτσελ της ΑΕΚ.

Με το χθεσινό double-double του Αμερικανού, ο Άρης έφτασε τα οχτώ και διεύρυνε την απόσταση του από τον δεύτερο της σχετικής λίστας Ιωνικό που έμεινε στα έξι.

*Ο Γκούντγουϊν σημείωσε την 21η επίδοση 5+ κλεψιμάτων στην ιστορία του Άρη στην Basket League. Η χθεσινή ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων σχεδόν επτά χρόνων για τους «κιτρινόμαυρους» αφού για να βρούμε ανάλογη ή μεγαλύτερη θα πρέπει να γυρίσουμε στις 20 Φεβρουαρίου 2016 όταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος έκανε οχτώ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα.

To Top