ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Ετέμπο έχει αλλάξει την εικόνα του Άρη

Η έλευση του Πίτερ Ετέμπο στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη έχει αλλάξει άρδην την εικόνα της ομάδας προς τα πάνω.

Βάσει αποτελεσμάτων αλλά και επιδόσεων, ο Άλαν Πάρντιου δικαιώθηκε απόλυτα με την επιμονή του να ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα» αλλά και να ρίξει κατευθείαν στα βαθιά τον 27χρονο χαφ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Άρης ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Super League έχοντας απολογισμό 6-3-4 σε νίκες-ισοπαλίες-ήττες, με τέρματα να είναι 20 υπέρ και 11 κατά. Για την ακρίβεια, σε όλη σχεδόν τη διάρκεια των πρώτων 13 αγωνιστικών, είτε με τον Χερμάν Μπούργος είτε με τον Απόστολο Τερζή είτε, εσχάτως, με τον Πάρντιου, ο Άρης ήταν εκεί, έκτος.

Η είσοδος, όμως, του Ετέμπο στο αρχικό σχήμα, βελτίωσε άρδην την εικόνα των κιτρινόμαυρων. Ο 44 φορές διεθνής Νιγηριανός μέσος μπήκε στην ενδεκάδα στο ματς της 8ης αγωνιστικής απέναντι στον Ιωνικό κι έκτοτε πήρε τη φανέλα του βασικού… στο σπίτι του. Με τον Ετέμπο στο αρχικό σχήμα, ο Άρης κατέγραψε τρεις νίκες (2-1 τον Ιωνικό και 5-0 τη Λαμία εντός, 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός), δυο ισοπαλίες (1-1 με τον ΟΦΗ εντός, 0-0 με τον Ατρόμητο εκτός) και μια ήττα (1-0 από τον Παναθηναϊκό εκτός) στα… χασομέρια. Απολογισμός 3-2-1 με 12-3 γκολ.

Πριν την έλευση του Ετέμπο, το ρεκόρ ήταν 3-1-3 και τα τέρματα 8-8. Η καταλυτική παρουσία του πρώην άσου των Φεϊρένσε, Γαλατάσαραϊ, Λας Πάλμας, Γουόρι Γουλβς, Χετάφε και Γουότφορντ αποδεικνύεται και μέσα από τους προσωπικούς του αριθμούς έστω κι αν έχει εμφανιστεί σε μόλις έξι (6) ματς:

-Βρίσκεται ήδη στη 2η θέση στην κατηγορία «κλεψίματα» έχοντας κάνει 28, με τον Φαμπιάνο Λέισμαν να προπορεύεται με 43, αλλά σε 13 αγώνες.

-Βρίσκεται ήδη στη 2η θέση στην κατηγορία «φάουλ κατά», έχοντας υποπέσει σε 15 κι ενώ προηγείται ο Ντάνιελ Μαντσίνι με 16.

-Βρίσκεται στη 10η θέση αναφορικά με τις πάσες, έχοντας πραγματοποιήσει 32, με τον Μάνου Γκαρθία να είναι στην κορυφή με 100.

-Παίρνοντας συνεχώς χρόνο συμμετοχής, έχει καταγράψει ήδη 565’ αγωνιστικά λεπτά και είναι 13ος στη σχετική λίστα, με τους «απόλυτους» Φαμπιάνο και Χουλιάν Κουέστα να έχουν 1.255′.

-Βρίσκεται στη 18η θέση, επί συνόλου 22 παικτών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο πρωτάθλημα, με μόλις 10 λάθη, όταν ο Μάνου Γκαρθία που προπορεύεται έχει 71.

Είναι, επομένως, αυτονόητο πως η παρουσία του Πίτερ Ετέμπο ήταν αυτή που έδωσε το έναυσμα στον Άρη να βελτιώσει άρδην την εικόνα του και να ελπίζει σε έναν πολύ καλύτερο Β’ γύρο σε πρωτάθλημα, Play Off, αλλά και Κύπελλο.

To Top