Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν σε διαπραγματεύσεις- Πούτιν: “Καταθέστε τα όπλα”! (video)

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλεί ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Μόσχα απαντά, σύμφωνα με το Reuters, ότι θα προσέλθει σε συνομιλίες μόνο αν ο ουκρανικός στρατός κατεβάσει τα όπλα.

Νωρίτερα, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας δήλωνε ότι η Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός ουδέτερου καθεστώτος σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ.

«Εάν οι συνομιλίες είναι δυνατές, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Εάν στη Μόσχα πουν ότι θέλουν συνομιλίες, και για το ουδέτερο καθεστώς, δεν το φοβόμαστε αυτό» δήλωσε μέσω γραπτού μηνύματος στο Reuters ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ. «Μπορούμε να μιλήσουμε και γι’ αυτό».

«Η ετοιμότητά μας για διάλογο εντάσσεται στη συνεχή μιας επιδίωξη για ειρήνη».

«Είναι πιο εύκολο να διαπραγματευτούμε μαζί σας παρά με ναζιστικά τάγματα ασφαλείας του Κιέβου», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος. Νέο διάγγελμα απήθυνε πριν από λίγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας.

Όπως είπε, «υπάρχουν περιοχές με αμάχους, τους οποίους προσπαθούν να κινητοποιήσουν για να μας κατηγορήσουν μετά ότι έχουμε επιτεθεί σε αμάχους. Αυτό γίνεται κατόπιν συμβουλών Αμερικανών».

Απευθυνόμενος στον ουκρανικό στρατό, τονίζοντας ότι «μην επιτρέπετε σε αυτά τα εθνοτάγματα να χρησιμοποιούν τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους γονείς σας, για ανθρώπινη ασπίδα. Είναι πιο εύκολο να διαπραγματευτούμε μαζί σας παρά με ναζιστικά τάγματα ασφαλείας του Κιέβου».

To Top