Ο Ζιντάν έχει χαρίσει 42.000.000 στη Ρεάλ από τις αποχωρήσεις του

Ο Ζινεντίν Ζιντάν παραιτείται για 3η φορά από τη Ρεάλ, χάνοντας από τα συμβόλαια που δεν εξάντλησε ένα ποσό που ξεπερνά τα 40.000.000 ευρώ.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αποτελεί παρελθόν για τη Ρεάλ, όπως γνωστοποίησε ο σύλλογος το πρωί της Τετάρτης. Ο Γάλλος τεχνικός ενημέρωσε ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από τους “μερένγκες” και να μη συνεχίσει τη νέα σεζόν, παρότι έχει συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι του 2022.

Πρόκειται για την 3η θητεία του Ζιντάν που λήγει με αυτόν τον τρόπο. Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2006, όταν αποχώρησε από τους Μαδριλένους ως ποδοσφαιριστής. Ο Γάλλος είχε ακόμα ένα χρόνο συμβολαίου, όμως αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του ως παίκτης και έλυσε τη συμφωνία.

Η ανακοίνωση είχε γίνει από τον Απρίλιο του 2006, όταν αποκάλυψε ότι θα σταματήσει από τη δράση ύστερα από το Παγκόσμιο Κύπελλο, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να προσφέρει παραπάνω: “Δεν είχαμε αποτελέσματα για δύο χρόνια, κάτι που είναι σημαντικό για ένα σύλλογο όπως η Ρέαλ. Όταν οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται, αναρωτιέσαι. Δεν θέλω να αρχίσω έναν τρίτο χρόνο που γνωρίζω ότι δεν μπορώ να τα πάω καλύτερα από ό,τι τώρα”.

Η επόμενη αποχώρησή του ήρθε και πάλι Μάιο, αλλά από διαφορετικό πόστο. Στις 31 Μαΐου του 2018, μία εβδομάδα έπειτα από την κατάκτηση του 3ου διαδοχικού Champions League, ο “Ζιζού” ανακοίνωσε ότι φεύγει από τη Ρεάλ, ισχυριζόμενος ότι ο σύλλογος χρειάζεται μια αλλαγή. “Νομίζω ότι είναι η ώρα για μένα, για το σύλλογο, για το ρόστερ. Γνωρίζω ότι είναι περίεργο, αλλά κάτι πρέπει να γίνει”, εξήγησε.

Η επιστροφή του έγινε 284 ημέρες αργότερα. Τον Μάρτιο του 2019 επαναπροσλήφθηκε από τους “μερένγκες”, στη θέση του Σαντιάγο Σολάρι. Η 3η θητεία του κράτησε περίπου 2 χρόνια, με τον Ζιντάν να αποχωρεί το φετινό Μάιο.

Οι αποζημιώσεις που χάρισε ο Ζιντάν

Κάθε οικειοθελής αποχώρηση του Ζιντάν συνοδεύεται από πολλά γιατί. Τα περισσότερα μένουν αναπάντητα, ωστόσο ύστερα από την 3η φορά που φεύγει, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι το κάνει γιατί ψάχνει κάτι καλύτερο. Ποτέ ο Ζιντάν δεν εργάστηκε αλλού στο μεσοδιάστημα και κάθε φορά επέστρεφε στους Μαδριλένους.

Κάτι που επίσης δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς, είναι ότι οι αποφάσεις αποχώρησης του Γάλλου οφείλονται σε οικονομικούς λόγους. Κι αυτό διότι κάθε φορά που έφευγε, χάριζε τα χρήματα που θα έπαιρνε αν εξαντλούσε το συμβόλαιό του.

Στην πρώτη αποχώρησή του, ως παίκτης, άφησε στο σύλλογο 6.000.000 ευρώ που θα εισέπραττε αν έμενε μέχρι το καλοκαίρι του 2007. Στη δεύτερη αποχώρησή του άφησε συμβόλαιο δύο ετών, κάτι που σημαίνει ότι χάρισε στη Ρεάλ ένα ποσό της τάξης των 24.000.000. Η τωρινή αποχώρηση από τη Ρεάλ γίνεται ένα χρόνο πριν εκπνεύσει κανονικά η συνεργασία, που σημαίνει ότι αφήνει ακόμη 12.000.000.

Συνολικά ο Ζιντάν έχει αφήσει 42.000.000 στη Ρεάλ, χρήματα που θα μπορούσε να εισπράξει αν εξαντλούσε το συμβόλαιό του ή αν συμφωνούσε σε κάποιας μορφής αποζημίωση, ύστερα από τόσα που έχει προσφέρει στο σύλλογο.

To Top