ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Ζούρος αναλύει το Ολυμπιακός-Άρης και τονίζει: “Ντέρμπι και κλειστό παιχνίδι”

O Άρης αντιμετωπίζει αύριο (24/12, 17:00) στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό για την 11η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας και ο Ηλίας Ζούρος, που έχει καθίσει στον πάγκο των Πειραιωτών ως συνεργάτης του Γιάννη Ιωαννίδη την σεζόν 1999-2000 και ως πρώτος προπονητής από το 2000 έως το 2002 και σε εκείνο των «κίτρινων» ως χεντ κόουτς την αγωνιστική περίοδο 2005-6, μίλησε στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ.

“Ο Ολυμπιακός παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε στην Ευρωλίγκα και στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, συνεχίζει χωρίς απώλειες, και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ομάδα. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την αυριανή συνάντηση με τον Άρη ως ένα καλό τεστ για εκείνον απέναντι σε μια ομάδα που έχει κάνει πάρα πολύ καλή πορεία στο Eurocup και στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχει επιδείξει χαρακτήρα σε δύσκολες στιγμές» είπε αρχικά.

Ο 49χρόνος κόουτς, πρώην της Εθνικής ομάδας, προβλέπει ότι αύριο στο ΣΕΦ: «Θα γίνει ντέρμπι και αρκετά «κλειστό» παιχνίδι, λόγω και των απουσίων του Ολυμπιακού. Ο Άρης θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις απουσίες των γηπεδούχων».

Όσο για τα σημεία «κλειδιά» του αυριανού ματς τονίζει: «Και οι δύο ομάδες βασίζονται στην άμυνα και από την καλή άμυνα τους προσπαθούν να βγάλουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Από την συγκέντρωση των δύο ομάδων και στα 40’ του αγώνα θα φανεί ποιά ομάδα είναι πιο έτοιμη για την αναμέτρηση. Σημαντικό ρόλο θα παίξει, επίσης, η ευστοχία του Ολυμπιακού, καθώς η άμυνα του Άρη είναι συνήθως «κλειστή» και δίνει τα ελεύθερα σουτ. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που παίζει πιο επιθετική άμυνα, πιέζει περισσότερο στην περιφέρεια και γι’ αυτό είναι σημαντικό για τον Άρη να αποφύγει τα λάθη. Τα ριμπάουντ, ακόμη, θα είναι ένα καθοριστικό στοιχείο του παιχνιδιού. Γενικά ο Άρης είχε πρόβλημα σε αυτό τον τομέα και προσπαθεί να βελτιωθεί, ενώ ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ».

Ο Ζούρος ολοκληρώνοντας σημειώνει: «Η ημέρα που γίνεται ο αγώνας ευνοεί την προσέλευση του κόσμου στο ΣΕΦ. Εύχομαι να γίνει μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση σε γεμάτο γήπεδο και να την ευχαριστηθεί ο κόσμος».

To Top