Ο ημιτελικός του… αιώνα στο Γουίμπλεντον (video)

O Κέβιν Άντερσον ήταν ο “επιζών” του ατελείωτου ημιτελικού του Centre Court, καθώς επικράτησε του Τζον Ίσνερ με 26-24 στο 5ο σετ μιας επικής μονομαχίας 66 ωρών και 36 λεπτών και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Γουίμπλεντον!

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Τις τελευταίες 6,5 ώρες είδαμε περισσότερους από 100 άσους, σχεδόν 250 winners και 568 πόντους. Όλοι ήταν για τον ίδιο αγώνα, τον πρώτο ημιτελικό του μονού ανδρών στο Wimbledon, ανάμεσα στον Kevin Anderson και στον John Isner!

Oι δυο big servers, αμφότεροι για πρώτη φορά σε έναν ημιτελικό στο Wimbledon, έδωσαν ό,τι είχαν στο γήπεδο και αμφότεροι άξιζαν την πρόκριση. Μόνο ένας όμως μπορούσε να πανηγυρίσει στο τέλος και αυτός ήταν ο Anderson, ο οποίος επικράτησε του Isner με 7-6 (6), 6-7 (5), 6-7 (9), 6-4, 26-24.

O Anderson τελείωσε τον αγώνα με 49 άσους, 118 winners και μόλις 24 αβίαστα λάθη. Ουσιαστικά έκανε έναν φανταστικό αγώνα, απλά δεν μπορούσε να έχει τις λύσεις στα άψογα σερβίς του Isner. Ο Αμερικανός, ο οποίος ξεπέρασε το ρεκόρ του Wimbledon φτάνοντας τα 110 συνεχόμενα κερδισμένα service games, υπέστη για πρώτη φορά break στο τουρνουά στα μέσα του 3ου σετ.

Ως τότε οι δυο παίκτες είχαν από ένα κερδισμένο tie-break και στο 3ο σετ ο Νοτιαφρικανός έκανε το break για να προηγηθεί με 4-3. Έπειτα έφτασε 2 πόντους μακριά από το σετ, στο 5-3, 30-15, o Isner όμως κατάφερε να κερδίσει τους 3 επόμενους πόντους και να κάνει το break back, για το 5-4! Και το 3ο σετ έμελλε να πάει σε tie-break, όπου ο Αμερικανός επικράτησε με 11-9.

Ο Anderson απέδειξε πως είναι πολύ δυνατός πνευματικά από τον αγώνα της Τετάρτης με τον Roger Federer, όταν επέστρεψε από το 0-2 σετ και έσωσε match point στο 3ο σετ, για να πάρει την πιο σημαντική νίκη της καριέρας του. Το 1-2 σετ για τον Isner δε σήμαινε τίποτα για τον Νοτιαφρικανό, που έκανε 2 break στο 4ο σετ. Το πρώτο δεν ήταν αρκετό, καθώς το 3-2 έγινε αμέσως 3-3 για τον Isner, το 2ο break όμως έδωσε στον Anderson ένα προβάδισμα με 5-4, που τον βοήθησε να κλείσει το σετ στο σερβίς του για το 6-4.

Το απίστευτο 5ο σετ δεν θα μπορούσε να έχει tie-break και όπως αναμενόταν από πολλούς Anderson και Isner έμοιαζαν ανίκητοι στα σερβίς τους, για περίπου 3 ώρες. Ο Anderson ήταν αυτός που κατάφερε να κάνει το μοναδικό break του σετ, στο 50ό game, για να το κατακτήσει με 26-24, σε 6 ώρες και 36 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Χρονικά, η αναμέτρηση του Anderson με τον Isner ήταν η 4η μεγαλύτερη στην ιστορία του επαγγελματικού τένις! Η μεγαλύτερη ήταν βεβαίως εκείνη του Isner με τον Nicolas Mahut, για τον 1ο γύρο του Wimbledon του 2010, που είχε φτάσει τις 11 ώρες και τα 5 λεπτα σε διάρκεια και είχε χωριστεί σε 3 ημέρες.

O Anderson προκρίθηκε σε έναν Grand Slam τελικό για 2η φορά στην καριέρα του και μάλιστα το έκανε για 2η φορά στον τελευταίο χρόνο! Ήταν φιναλίστ στο US Open πριν από 10 περίπου μήνες, όπου είχε ηττηθεί από τον Rafael Nadal.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Rafael Nadal και Novak Djokovic, o Anderson θα βρεθεί στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Isner, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν Grand Slam ημιτελικό, θα βελτιώσει επίσης το career high του τη Δευτέρα, καθώς θα ανεβεί στο Νο. 8 του κόσμου.

Πηγή: tennisnews.gr
To Top