ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο ηττημένος Μρσιτς αναλύει την Μπούντουτσνοστ: “Ομάδα με εμπειρία αλλά όχι αθλητικότητα”

Ομάδα που είναι ιδιαίτερα έμπειρη και διαχειρίζεται σωστά τα κρίσιμα σημεία, αλλά όχι τόσο αθλητική είναι η Μπούντουτσνοστ, σύμφωνα με τον Βέλικο Μρσιτς, τεχνικό της Τσεντεβίτα, ομάδα που ηττήθηκε το Σάββατο από την προσεχή αντίπαλο του Άρη, συνεπώς η άποψή του έχει βαρύνουσα σημασία.

Ο Κροάτης τεχνικός (και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού) μίλησε στο “Metrosport” για την Μπούντουτσνοστ σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κροάτης:

Ο Βέλικο Μρσιτς εντάσσεται στη συνομοταξία των σπουδαιότερων Κροατών καλαθοσφαιριστών. Υπήρξε από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη τη δεκαετία του ’90 έως και στις αρχές της νέας χιλιετίας. Με τη Θεσσαλονίκη δεν έχει ιδιαίτερους δεσμούς, την “είδε” για πρώτη φορά σε ηλικία 19 ετών. «Ηταν ένα φιλικό παιχνίδι (σ. σ. 1990) με τον Αρη του Γκάλη και του Γιαννάκη. Το θυμάμαι τόσο καλά γιατί ήμουν νεαρός και θα αντιμετωπίζαμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, οπότε ήταν πολύ σπουδαίο για μένα», θυμήθηκε.

Πλέον διανύει το 44ο έτος της ηλικίας του, έβαλε στην άκρη τη σπουδαία καριέρα, ζει το καθημερινό άγχος που έχει ο κάθε προπονητής. Για την ακρίβεια, βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Τσεντεβίτα η οποία το περασμένο Σάββατο ηττήθηκε από την Μπουντούτσνοστ, αυριανή αντίπαλο του Αρη στο Nick Galis Hall. «Εμείς χάσαμε γιατί αστοχήσαμε σε τρία ελεύθερα σουτ στο τέλος κι ενώ η διαφορά ήταν στους έξι πόντους. Γενικότερα όμως, η Μπουντούτσνοστ έχει καλή ομάδα», είπε.

Ο Βέλικο Μρσιτς σκιαγράφησε την Μπουντούτσνοστ στη «Μ», αξιολογώντας ασφαλώς και το γεγονός ότι η ομάδα του Μαυροβουνίου βρίσκεται στην πρώτη θέση της Αδριατικής Λίγκα. «Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η εμπειρία των παικτών της. Στο rotation βρίσκονται οκτώ-εννιά παίκτες. Ο Ομάρ Κουκ είναι ο κινητήριος μοχλός, ενώ ο Τζόζεφ που αγωνίζεται στη θέση ‘2’ είναι εξαιρετικός σουτέρ. Τα αδέρφια Σέχοβιτς καλύπτουν τη θέση ‘3’, ενώ κάτω από τα καλάθια μοιράζονται τον χρόνο συμμετοχής οι Μάριτς, Ντραγκίσεβιτς κα Σούμποτιτς. Το rotation συμπληρώνουν οι Τσάραπιτς, Γιάραμαζ. Το πλεονέκτημά της είναι η εμπειρία, έχει παίκτες με παραστάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ξέρουν να διαχειρίζονται αγώνες, όταν αυτοί κρίνονται στο τέλος», είπε.

Αναφέρθηκε όμως και στις δύο εμφανείς αδυναμίες που την χαρακτηρίζουν. «Δεν είναι ιδιαίτερα αθλητική ομάδα, πράγμα που δημιουργεί καταστάσεις για τον αντίπαλο στην επίθεση, εφόσον ασφαλώς έχει υπομονή στο παιχνίδι του. Επιθετικά, στηρίζει πολλά στο πικ εν ρολ, λόγω της ικανότητας του Ομάρ Κουκ στην πάσα, αλλά και των Μάριτς, Σούμποτιτς στη συγκεκριμένη επιθετική κίνηση. Πολλές φορές όμως λειτουργεί με σκοπό να βγει το ελεύθερο σουτ είτε για τον Σουάντ Σέχοβιτς είτε για τον Τζόζεφ που θεωρώ ότι είναι εξαιρετικοί σουτέρ», είπε και κατέληξε: «Λόγω της ηλικίας των αθλητών της, υστερεί σε ενέργεια, θεωρώ όμως ότι έχει πλεονέκτημα όταν ένας αγώνας κρίνεται στο τέλος διότι υπάρχει η εμπειρία της διαχείρισης καταστάσεων».

To Top