Ο θεμέλιος λίθος μπήκε, κρίμα να πάει χαμένος…

Ομάδα ικανή να διεκδικήσει τίτλους και τα… σκήπτρα πίσω θα είναι ο Άρης τα επόμενα χρόνια με την φετινή του “βάση”. Ο θεμέλιος λίθος μπήκε και θα είναι κρίμα να πάει χαμένος από την διοικητική και οικονομική αβεβαιότητα. Αυτό είναι το μήνυμα του Super 3 που διατυπώθηκε μέσα στο επίσημο σάιτ του συνδέσμου.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως “ένα φωτεινό αστέρι ήταν αρκετό πριν πολλά-πολλά χρόνια για να οδηγήσει τους ανθρώπους προς κάτι νέο, κάτι λυτρωτικό, αληθινό, μοναδικό για όλους τους Χριστιανούς. Ένα αστέρι που έδειξε το δρόμο, χάραξε την πορεία, αποτέλεσε την πυξίδα, τους έφερε με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Δυο αστέρια, υπέρλαμπρα και μοναδικά, που συμβολίζουν τα 21 τρόπαια του ενός και μοναδικού Αυτοκράτορα του Ελληνικού μπάσκετ, ασφαλώς μπορούν και οφείλουν να οδηγήσουν όλη την Αρειανή οικογένεια με ασφάλεια προς την αλήθεια και τη μοναδικότητα γέννησης κάτι νέου και μοναδικού.

Αρκεί να στρέψουμε όλοι το βλέμμα στον δικό μας ουρανό, στο δικό μας «ναό», όπου 21 λάβαρα συμπυκνώνουν δεκαετίες αγώνων, γενιές προσπαθειών, ατελείωτες στιγμές χαράς και λύπης. Όσο αναζητούμε το δρόμο, το όραμα, τη διέξοδο με το βλέμμα χαμηλωμένο στη γη, θα χάνουμε τη μοναδικότητα των συναισθημάτων και της αλήθειας που κρύβεται εκεί, πάνω ακριβώς από τη σέντρα του γηπέδου, μέσα στο οποίο η ομάδα αυτή έγραψε ολόχρυσες σελίδες μπασκετικής Ιστορίας…

Η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία βρίσκει τον ΑΡΗ αγωνιστικά σε επίπεδο που κάτι θυμίζει από εκείνες τις ομάδες που με άγνοια κινδύνου, περίσσιο θράσος, συναίσθηση βάρους φανέλας, μάχονταν, κέρδιζαν και έχαναν, αλλά πάντοτε ίδρωναν και μάτωναν τη φανέλα.

Με μεγάλη βεβαιότητα θα χαρακτηρίζαμε τη φετινή ομάδα του ΑΡΗ ως θεμέλιο λίθο μιας νέας ομάδας-διεκδικήτριας των σκήπτρων στο Ελληνικό μπάσκετ. Έχει όλα τα φόντα και τις προϋποθέσεις. Ρόλους, οικογενειακό κλίμα, νεαρό ηλικίας, φλόγα στα μάτια, δίψα για διάκριση, άγνοια κινδύνου.

Ωστόσο η διοικητική αβεβαιότητα και το κρυφτούλι στο οποίο έχουν επιδοθεί κάποιοι αποτελούν ένα γόρδιο δεσμό που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να λυθεί. Και θα είναι κρίμα, μεγάλο κρίμα μια ομάδα που στήθηκε με μεράκι, και γι’αυτό είναι πετυχημένη, να χαθεί και να σκορπίσει στους πέντε ανέμους διότι ο ΑΡΗΣ, ως θεσμική λειτουργία αλλά και ως λαός, δεν μπόρεσε να τη διατηρήσει.

21 λαμπρά τρόπαια, ένα προς ένα κατακτημένα στον προσκήνιο και εντός των αγωνιστικών χώρων και όχι στα καμαρίνια κάποιου παράγοντα-παραγκάρχη ή στις αίθουσες κάποιου δικαστηρίου, ένα προς ένα κερδισμένα και όχι αγορασμένα με ασπιρίνες και καράβια, δείχνουν το δρόμο και οφείλουν να μας καθοδηγήσουν.

Δυο υπέρλαμπρα αστέρια δείχνουν το δρόμο και είναι εκεί, αρκεί να τα δούμε και να τα ακολουθήσουμε ως σύγχρονοι «μάγοι με τα δώρα», ώστε να βρούμε τη δική μας Βηθλεέμ. Και τι δώρα; Απλά, απλούστατα. Αγάπη και στήριξη προς την ομάδα, σεβασμό προς το παρελθόν, πίστη στο μέλλον, παρουσία στο γήπεδο, ανάληψη βάρους του οικονομικού προβλήματος.

Όχι όλου του οικονομικού προβλήματος, δεν μπορούμε άλλωστε. Αλλά μπορούμε όλοι να βάλουμε χεράκι και να σηκώσουμε αυτό το αγωνιστικό τμήμα που κάποτε μας σήκωνε στα ουράνια. Όσο μπορούμε, για όσο μπορούμε.

Ένα Αλεξάνδρειο, σαν αυτό της Τρίτης 20/12 (αλλά και καλύτερο φυσικά) στο οποίο ο ΑΡΗΣ σφράγισε την πρόκριση στις 16 κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες του θεσμού σίγουρα μπορούμε και πρέπει να το έχουμε σαν τη βάση, το ελάχιστο, το πάτωμα. Κι από ‘κει, από το πάτωμα, θα κοιτάξουμε ψηλότερα, προς τον ουρανό και θα βρούμε τα δυο αστέρια του ΑΡΗ.

Και έτσι θα βρούμε το δρόμο μας… κι έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε και τον ΑΡΗ «μας» στον δρόμο που θέλουμε να τον βλέπουμε…”.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top