Ο θρίαμβος επί της Ίπσουιτς, αλλά το θαύμα δεν ολοκληρώθηκε (video)

Η 1η Οκτωβρίου 1980 θα αποτελεί πάντοτε μια χρυσή σελίδα για τον Άρη που είχε ταπεινώσει με 3-1 την πανίσχυρη αγγλική Ίπσουιτς, αλλά δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στο 2ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο Άρης διψούσε για την πρόκριση και ήταν έτοιμος να κυνηγήσει την πιο επική ανατροπή, κι ας είχε απέναντι του μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Η Ίπσουιτς βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος και απέδειξε την αξία της φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο πρώτος αγώνας στην Αγγλία ολοκληρώθηκε με σκορ 5-1 υπέρ της Ίπσουιτς. Ο Πορτογάλος διαιτητής Γκαρίντο, έδωσε τρία πέναλτι υπέρ των Άγγλων και μία άδικη κόκκινη στον Φοιρό αφήνοντας τον Άρη με 10 παίκτες από το 35′!

Στη ρεβάνς του Καυταντζογλείου, ο Άρης μπήκε στο γήπεδο, σαν μαινόμενος ταύρος! Ο Τριριμώκος άνοιξε νωρίς νωρίς το σκορ και στο 22΄ο Δράμπης πέτυχε το 2-0! Όλα έδειχναν ότι μπορούσε να γίνει το θαύμα. Στο 65΄ο Ζελελίδης με κεφαλιά πέτυχε το 3-0 και ο Άρης ήταν μόλις ένα γκολ μακριά από την μεγάλη ανατροπή.

Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε, έφτασε κοντά στο πολυπόθητο 4-0, αλλά ο Γκέιτς στο 75΄σε μία φάση κόντρα στη ροή του αγώνα, λύτρωσε τους Άγγλους και άφησε εκτός τον Άρη που κέρδισε το χειροκρότημα όλων.

ΑΡΗΣ: (Βίτσαν) Παντζιαράς, Μόκαλης, Μιχαλήτσος, Βένος, Κούης, Μπαλλής, 67’Βάγγης, Δράμπης, Σεμερτζίδης, Ζελελίδης, Τσιριμώκος, Χατζηαντωνίου, 83′ Ζελίδης.

ΙΠΣΟΥΙΤΣ: (Ρόμπσον) Κούπερ, Μπάρνλεϊ, Μιλς, Όσμαν, Τίσεν, Μπούτσερ, 88’Μακ Κοπ, Γουόρκ, Μιούρεν, Μάρινερ, Μπράζαλ, 77’Χάντερ, Γκεϊτς.

To Top