Ο Ιανουάριος και οι αριθμοί του Χάρντεν που… ζαλίζουν

Μπορεί οι Ρόκετς να ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους για τον Ιανουάριο με απολογισμό οκτώ νίκες και έξι ήττες, όμως άπαντες θα θυμούνται για χρόνια τον μήνα που ολοκληρώνεται αύριο. Ο λόγος δεν είναι άλλος φυσικά από τα ιστορικά πεπραγμένα του Τζέιμς Χάρντεν.

Για όσους δεν έχουν πλήρη εικόνα του τι έκανε ο “μούσιας” στους 14 αγώνες που έδωσαν οι Ρόκετς μετά την αλλαγή του έτους, καθώς και τα άλλα στατιστικά κατορθώματα που έχει κάνει κατά την διάρκεια της σεζόν, ιδού μία σύνοψη:

* Ο μέσος όρος των 43,6 πόντων που έβαλε ανά αγώνα είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στο ΝΒΑ τα τελευταία 56 χρόνια. Σύμφωνα με το Elias Sports η τελευταία φορά που ένας παίκτης σκόραρε περισσότερους πόντους σε ένα μήνα ήταν ο Γουίλτ Τσέιμπερλεν, ο οποίος είχε 45,8 τον Μάρτιο του 1963, παίζοντας όμως μόνο εννέα αγώνες.

* Στον αγώνα με τους Πέλικανς ο Χάρντεν έβαλε πάνω από 35 πόντους για 28η φορά φέτος και για 11η στη σειρά, το 5ο μεγαλύτερο τέτοιο σερί στην ιστορία του ΝΒΑ. Ο Τσέιμπερλεν είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που είχε περισσότερα παιχνίδια με 35 ή περισσότερους πόντους πριν από το all-star break.

* Μετράει 24 συνεχόμενους αγώνες με 30 ή περισσότερους πόντους.

* Με τους 37 πόντους που έβαλε κόντρα στη Νέα Ορλεάνη έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημείωσε πάνω από 600 σε ένα μήνα. Ο άλλος ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν τον Μάρτιο του 1987. Ο “μούσιας” πέτυχε 610 πόντους και ο “M.J.” 676, αλλά σε 19 αγώνες, δηλαδή πέντε παραπάνω.

* Οι λιγότεροι πόντοι που έβαλε ήταν 32 (στη νίκη επί του Ντένβερ). Οι περισσότεροι 61 (στη νίκη επί των Νικς στη Νέα Υόρκη). Στους 12 από τους τελευταίους 18 αγώνες ξεπέρασε το όριο των 40.

* Μέσα στον Ιανουάριο επιχείρησε 233 τρίποντα, περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη σε ένα μήνα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 191.

* Πέρα από τους 43,6 πόντους είχε 8,8 ριμπάουντ, 7,9 ασίστ, 2,1 κλεψίματα, 1,1 κόψιμο και 5,7 λάθη κατά μέσο όρο, παίζοντας ακριβώς 39 λεπτά ανά αγώνα. Σούταρε με ποσοστό 43,0% συνολικά, με 34,3% στα τρίποντα και με 89,0% από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

To Top