Ο Κάουαν στην 25άδα των ξένων πασέρ του Άρη

Ο Άντονι Κάουαν και ο Σακούρ Τζούστον αναρριχήθηκαν σε κάποιες λίστες του Άρη στη Stoiximan Basket League…

*Ο Καουάν με τις έξι ασίστ που μοίρασε, μπήκε στην πρώτη 25άδα των ξένων πασέρ του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλήμα. Έφτασε τις 67 και ανέβηκε στην 25η θέση ξεπερνώντας τους Στέφεν Αντεγκμπόγιε (61), Κόρεϊ Μπρούερ (62), Γκάρι Γκραντ (63), Γκάρι Μπελ (64), Τζερεμάια Μάσεϊ (65), Κρις Κινγκ (65), Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (66) και Μπορίς Νταλό (66).

*Ο Σακούρ Τζούστον ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Άρη (15π, 12ρ, 3ασ, 25rank.). Ο Αμερικανός φόργουορντ ευστόχησε σε τρίποντο για πρώτη φορά μετά τη 2η αγωνιστική και το ματς με τον Ιωνικό στη Νίκαια στο οποίο είχε 2/3 σουτ από την περίμετρο. Από τότε μετρούσε εννιά συνεχόμενα άστοχα.

Με τα 12 ριμπάουντ που μάζεψε, ο Τζούστον έγινε ο 99ος παίκτης συνολικά και ο 58ος ξένος στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τα 100. Ο Αμερικανός έφτασε τα 110 ριμπάουντ και μπήκε στην 50άδα των ξένων ριμπάουντερ του Άρη αφήνοντας πίσω του, τους Μάικ Ναχάρ και Τζέρεμι Χαντ που είχαν από 108.

Ο Τζούστον σημείωσε το 60ό φετινό double-double με πόντους και ριμπάουντ. Ήταν το τρίτο για τον ίδιο και το πρώτο μετά από έναν γύρο αφού το προηγούμενο του ήταν στο αντίστοιχο παιχνίδι των Άνω Λιοσίων (12π, 18ρ.). Ήταν το πρώτο του όμως το οποίο συνοδεύτηκε με ασίστ (3) και μηδενική επίδοση λαθών.

Με το double-double του Τζούστον στο σημερινό ματς, ο Άρης έμεινε και πάλι μόνος στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας αφού χθες τον «έπιασε» προσωρινά ο Ηρακλής στα οχτώ.

Ακόμη για τον Άρη…

*Ο Στέλιος Πουλιανίτης με τις τρεις ασίστ που είχε, έγινε ο 76ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τις 50.

*Με ατομικό ρεκόρ ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Έρικ Λόκετ σημειώνοντας 13 πόντους, δύο περισσότερους από τα ματς με τον Προμηθέα στην Πάτρα και τον Ιωνικό στη Θεσσαλονίκη.

To Top