Ο… κάτοχος του ρεκόρ Φοιρός και ο Μασάδο

Εξι σερί αγώνες χωρίς ήττα μετρά ο Άρης, στο πρωτάθλημα, από τη στιγμή που την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ανέλαβε ο Μανουέλ Μασάδο. Οκτώ από τότε που αποχώρησε ο Πρόμπιερζ. Επτά αγώνες σερί, συν ο όγδοος εξ αναβολής με τον Λεβαδειακό.

Το ρεκόρ το έχει πάντως το έχει ο Γιώργο Φοιρός. Ο τελευταίος, όντας προπονητής των κιτρίνων την περίοδο 1993-94, «μέτρησε» 14 αγώνες χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, γεγονός που εδώ και 18 χρόνια τον κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ο Γιώργος Φοιρός, μίλησε στο σάιτ του συνδρομητικού καναλιού όχι μόνο για το συγκεκριμένο σερί, αλλά γενικότερα για την πορεία του Αρη τις τελευταίες αγωνιστικές.

-Τι θυμάστε από εκείνη την περίοδο;

«Θυμάμαι πάρα πολλά πράγματα. Ηταν μια καταπληκτική χρονιά στο τέλος της οποίας οδηγηθήκαμε στην έξοδο στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αν θυμάμαι καλά για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια! Ηταν μια ομάδα η οποία άρχισε να χτίζεται το 1992 με νεαρά παιδιά όπως ο Κολτσίδας, ο Μητσόπουλος, ο Λαμπριάκος, τα οποία ενίσχυσαν κάποιοι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές όπως ο Κωφίδης, ο Μιλόγεβιτς, ο Λόντσαρ και ο Τσιαντάκης. Η πορεία μας ήταν εντυπωσιακή, πολύ δύσκολα βρισκόταν στο δρόμο μας ομάδα που μπορούσε να μας κερδίσει. Ολ΄ αυτά ήταν απόρροια του πολύ καλού κλίματος που υπήρχε στα αποδυτήρια κάτι το οποίο έβγαινε και στον αγωνιστικό χώρο».

-Θα καταφέρει ο Μασάδο να σπάσει αυτό το ρεκόρ;

« Εγώ του το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου! Μακάρι ο κ. Μασάδο να σπάσει αυτό το σερί και να το διευρύνει, διότι τα ρεκόρ είναι για να σπάνε.».

-Τι εισπράττετε από την παρουσία του στον πάγκο του Αρη;

« Εισπράττω μια σοβαρότητα από έναν άνθρωπο ο οποίος φαίνεται ότι δουλεύει καλά και αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο».

-Πως εξηγείται αυτή την αλλαγή στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας από τη στιγμή που τις τύχες της ανέλαβε ο κ. Μασάδο;

« Κοιτάξτε, απ΄ ότι φάνηκε η ομάδα είχε ανάγκη από συγκεκριμένα πράγματα τα οποία ο κ. Μασάδο τα εφάρμοσε μέσα στο γήπεδο. Από κει και μετά δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε το ότι ο Αρης είχε ένα σχετικά εύκολο πρόγραμμα, αν εξαιρέσουμε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, γεγονός που ευνόησε αυτό το σερί. Συν την τύχη σε ορισμένα παιχνίδια και την καλή ψυχολογία η οποία πάντα βοηθά».

-Προλαβαίνει ο Αρης το τρένο των play offs;

« Σίγουρα το προλαβαίνει! Αλλωστε δεν απέχει και πολύ από τις ομάδες που διεκδικούν αυτόν τον στόχο. Απλά χρειάζεται προσήλωση και πίστη στην επιτυχία. Η ομάδα δεν είναι μακριά.». 

-Το ντέρμπι με την ΑΕΚ πως το περιμένετε;

« Είναι κρίσιμο ματς. Ο Αρης πρέπει να κερδίσει για να διατηρηθεί σε τροχιά Ευρώπης. Από την άλλη η ΑΕΚ, παρά τα χίλια προβλήματα που έχει στο κεφάλι της, δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Θα δούμε.».

-Θυμάστε κάποιο παιχνίδι με την ΑΕΚ;

«Πολλά θυμάμαι, όμως εκείνο που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ ήταν το 2-0 της περιόδου που λέγαμε με το σερί. Τότε, είχα βάλει τον νεαρό Σταύρο Λαμπριάκο να παίξει και με δικαίωσε σημειώνοντας το ένα από τα δύο γκολ της νίκης. Μια νίκη απέναντι στη μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς».

Το σερί του Φοιρού (14 ματς): Αρης – ΠΑΟΚ 1-0, Αθηναϊκός – Αρης 0-0, Αρης – Παναχαϊκή 2-0, Ολυμπιακός – Αρης 1-1, Αρης – Νάουσα 2-1, Ηρακλής – Αρης 3-3, Αρης – ΑΕΚ 2-0, Πανιώνιος – Αρης 0-1, Αρης – Ξάνθη 3-1, Καλαμαριά – Αρης 1-2, Αρης – ΟΦΗ 2-0, Εδεσσαϊκός – Αρης 2-2, Λεβαδειακός – Αρης 1-1, Αρης – Απόλλων Αθ. 0-0.

Το σερί του Μασάδο: (6 ματς): Λεβαδειακός – Αρης 1-1, Δόξα Δράμας – Αρης 1-3, Αρης – Λεβαδειακός 2-1, Ξάνθη – Αρης 0-2, Αρης – Εργοτέλης 1-1, ΠΑΟΚ – Αρης 0-0.                

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top