Ο Κέβιν Γκαρνέτ αποσύρθηκε το 2016, αλλά οι Σέλτικς θα τον πληρώνουν έως το 2024

Ο Κέβιν Γκαρνέτ είχε αποδείξει από νωρίς ότι διαχειρίζεται διαφορετικά τα οικονομικά του από άλλους παίκτες. Έχοντας βγάλει 343 εκατ. δολάρια από συμβόλαια – ποσό ρεκόρ μέχρι να εκτοξευτεί το σάλαρι καπ την τελευταία 10ετία – ήξερε να το κάνει. Η νέα είδηση όμως που κυκλοφόρησε πήγε αυτό τον θαυμασμό σε άλλο επίπεδο.

Όπως λοιπόν θυμήθηκε το Sports Illustrated – σε μία είδηση που στην συνέχεια αναπαράχθηκε και από άλλα αμερικανικά ΜΜΕ – ο Γκαρνέτ συνεχίζει να πληρώνεται από τους Σέλτικς κι ας αποσύρθηκε από τα παρκέ το 2016 και φόρεσε την φανέλα των “Κελτών” για τελευταία φορά το 2013! Συγκεκριμένα, από το 2018 λαμβάνει 5 εκατ. δολάρια τον χρόνο και θα συνεχίσει να ισχύει αυτό μέχρι και το 2024. Γιατί όμως έγινε αυτό; Λόγω ενός ιδιαίτερου όρου που είχε βάλει στα συμβόλαιά του με την Βοστώνη.

Όταν λοιπόν ο Γκαρνέτ είχε υπογράψει πρόωρη επέκταση συμβολαίου με τους Σέλτικς το 2010 – και αργότερα το 2013 – είχε βάλει ως όρο να λάβει μέρος των χρημάτων της συμφωνίας (πολύ) αργότερα στην ζωή του. Συγκεκριμένα, συμφώνησε ώστε οι Σέλτικς να του δίνουν 5 εκατ. δολάρια τον χρόνο για 7 χρόνια από την στιγμή που θα αποσυρθεί από τα παρκέ, σε ένα είδους… σύνταξης!

Ο Γκαρνέτ αποσύρθηκε επισήμως το 2016, ωστόσο έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2018 μέχρι να τακτοποιηθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα και πλέον εξακολουθεί να πληρώνεται κάθε χρόνο 5 εκατ. δολάρια. Όσο για τον λόγο της κίνησής του; Προφανώς ήθελε να διασφαλίσει ότι ακόμα και αν χρεωκοπούσε – κάτι εξαιρετικά σύνηθες για παίκτες του NBA – θα λάμβανε χρήματα για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα.

To Top