ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο κίτρινος προφήτης!

Έχει αγώνα το απόγευμα, στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η νεοφώτιστη Κηφισιά έρχεται αντίπαλος του Άρη, λογικά, πολύς κόσμος θα “απαξιώσει” το παιχνίδι στο οποίο η ομάδα είναι “καταδικασμένη” να κερδίσει. Υπάρχουν παιχνίδια που έχεις πολλά να χάσεις, αν δεν κερδίσεις. ένα από αυτά γίνεται σήμερα…

Να αναγκάζεις την κερκίδα

Το παράδοξο είναι πως σε αυτά τα ματς κρίνεται περισσότερο σημαντική η παρουσία του κόσμου. Με τα χρόνια εμπειρίας μου, βέβαια, θεωρείται παράλογο να ζητάω κάτι τέτοια. Μία παρουσία 15.000 κόσμου, για παράδειγμα, στο Χαριλάου. Δεν είμαι τρελός. Γνωρίζω και την αντιμετώπιση, την “απαξίωση” τέτοιων αντιπάλων από μία μεγάλη μερίδα οπαδών. Συμβαίνει παντού. Όμως, η ηρεμία των 3ων επόμενων εβδομάδων χωρίς αγωνιστική (εκλογές, αγώνες Εθνικής τα άλλα 2 ΣΚ) υποχρέωση και η δουλειά που απαιτείται να συνεχίσει να γίνεται εν είδει προετοιμασίας, καθορίζονται απ’ την σημασία του αυριανού αποτελέσματος.

Ο Άρης χρειάζεται, όσο ποτέ, την ηρεμία των βαθμών. Μην επαναλαμβανόματε. Η χαμηλή ποιότητα της αντιπάλου ομάδας, οι φανερές αδυναμίες της, είναι δεδομένα που πρέπει να φανούν στο χορτάρι. Ο Άρης πρέπει να είναι αποφασισμένος, με πλάνο, αποτελεσματικότητα και φυσικά να δείχνει πειστικός. Αν δεν ευνοήσει η ροή του αγώνα ένα γρήγορο γκολ, η αρετή της υπομονής πρέπει να κυριαρχεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η συμπεριφορά του συνόλου οφείλει να είναι τέτοια, από την αρχή, ώστε να καταστεί τυπική διαδικασία το παιχνίδι, από όσο γίνεται νωρίτερα. “Κι άλλο γκολ κι άλλο γκολ, Αρειανάρα κι άλλο γκολ” είναι το σύνθημα που η ομάδα χρειάζεται να αναγκάσει την κερκίδα να φωνάξει.

Γράψε το σενάριο

Μπάλα είναι, βέβαια, η στρόγγυλη “θεά” είναι πόρνη, κατά Ίβιτσα Όσιμ και τα μάτια πρέπει να είναι σε εγρήγορση, όπως και όλες οι αισθήσεις. Αντιγράφω απ’το πρόσφατο άρθρο μου, σε τούτη την γωνιά!

“Ποντάρω πως ενώ εμείς βλέπαμε μία συνθήκη ξεχασμένη, ένα ήρεμο, ωραίο και ποιοτικό απόγευμα και συζητούσαμε, τραγουδούσαμε συνθήματα, ενώ παράλληλα κανονίζαμε χωρίς άγχος, ο προπονητής της ομάδας σκέφτονταν τα γκάζια που θα έριχνε στους παίχτες του, για τα αμυντικά λάθη. Έγιναν τέτοια, αρκετά για τα δεδομένα της ποιότητας του αντιπάλου. Πάρα πολλά για έναν Άρη που στοχεύει στην εκ νέου ανέλιξη στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Ένας ποιοτικότερος αντίπαλος δεν θα τα συγχωρέσει και δεν συζητάμε για παιχνίδια όπως αυτό που ακολουθεί στο Καραϊσκάκη, απέναντι σε έναν φορμαρισμένο Ολυμπιακό, αλλά και σε όσα έπονται.”!

Μία προφητεία, που εκπληρώθηκε με ένα κακό σενάριο, επί της ουσίας.
Το κακό σενάριο αφορά στην έκταση του σκορ. Για τον προπονητή μας, σημαντικό και άσχημο ήταν η εικόνα του ότι οι παίχτες “άφησαν” το ματς μετά το 3-1. Το καλό σενάριο θα είναι να έχει διδαχθεί από αυτά τα παθήματα ο Άρης. Να αλλάζει νοοτροπία και προσέγγιση, αγώνα τον αγώνα . Πιστεύω στο 2ο. Η ίδια η ομάδα με κάνει να αισιοδοξώ και να τολμώ να προφητεύσω μία, εκ νέου, νίκη. Ελπίζω και με μία πληρέστερη εμφάνιση. Ίδωμεν….

Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023
“ο Χιούι”

To Top