Ο Καθόρλα επέστρεψε την ομάδα της καρδιάς του και θα βοηθήσει και τις Ακαδημίες!

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προέβη ο Σάντι Καθόρλα, ο οποίος υπέγραψε στην ομάδα της καρδιάς του, Ρεάλ Οβιέδο και θα λαμβάνει το χαμηλότερο μισθό που ορίζει η La Liga 2. Επιπλέον το 10% των πωλήσεων από τις φανέλες του θα πάει στις ακαδημίες του συλλόγου.

Η Ρεάλ Οβιέδο ανακοίνωσε την επιστροφή του Σάντι Καθόρλα έπειτα από μια εικοσαετία. Ο 38χρονος μεταγράφεται ως ελεύθερος από την Αλ Σαντ του Κατάρ και υπέγφραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο. Ο Καθόρλα θα αμοίβεται με τον ελάχιστο μισθό που όρισε η La Liga για τη δεύτερη κατηγορία και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το 10% των πωλήσεων από τις φανέλες του θα πάει στις ακαδημίες του συλλόγου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ρεάλ Οβιέδο λέει: «Η Ρεάλ Οβιέδο ήρθε σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Σάντι Καζόρλα για να γίνει νέος “μπλε” παίκτης μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Ο νέος ποδοσφαιριστής της Καρμπαγιόν, λαχταρώντας τους οπαδούς της Οβιεντίστα, φτάνει ελεύθερος και υπογράφει για ένα χρόνο για να εισπράξει τον ελάχιστο επαγγελματικό μισθό που έχει ορίσει η LaLiga Hypermotion για τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.

Επιπλέον, ο άνδρας από το Λούγκο παραχωρεί όλα τα δικαιώματα εικόνας στον σύλλογο της καρδιάς του με έναν μόνο όρο: το 10% της πώλησης των φανελών του θα αφιερωθεί εξ ολοκλήρου σε επενδύσεις στις ακαδημίες του συλλόγου».

Ο Καθόρλα αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Ρεάλ Οβιέδο και αγωνίστηκε στις νεανικές ομάδες του συλλόγου μέχρι το 2003 που μεταγράφηκε στη Βιγιαρεάλ. Ακολούθως έπαιξε σε Ουέλβα, Μάλαγα, Άρσεναλ και Αλ Σαντ.

Η μεγαλύτερη του παρουσία ήταν στη Βιγιαρεάλ, με την οποία κατέγραψε 330 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και είχε απολογισμό 57 γκολ και 57 ασίστ. Ο Ισπανός κατέκτησε 10 τρόπαια σε συλλογικό επίπεδο αλλά πανηγύρισε και δύο Euro με την Εθνική του ομάδα. Με τη «Φούρια Ρόχα» έχει 15 γκολ σε 81 συμμετοχές.

To Top