Ο Καλαϊτζίδης για τον… κλεφτοπόλεμο και τον χρόνο που δουλεύει υπέρ του Άρη!

O Δημήτρης Καλαϊτζίδης τόνισε πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας του Άρη, ενώ έκανε λόγο για… κλεφτοπόλεμο, αναφερόμενος στις ομάδες που έρχονται στο γήπεδο Χαριλάου

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 57χρονος προπονητής του Άρη στη συνέντευξη τύπου:

Για το παιχνίδι με τον Εθνικό: “Κάθε ομάδα που θα έρχεται εδώ, στόχος της θα είναι ο… κλεφτοπόλεμος. Αυτή η κατάσταση του αγώνα, είναι η δυσκολότερη παγκοσμίως, η διάσπαση δηλαδή μίας πολύπρόσωπης άμυνας. Οι καλές συνεργασίες κυρίως στο πρώτο μέρος έφεραν, δυστυχώς όμως αξιοποιήσαμε μόνο μία. Καταφέρνοντας να έχουμε καλύτερα ποσοστά αποτελεσματικότητας, θα είμαστε μία ομάδα που θα καθορίζει τι θα μπορούν να πετυχαίνουν οι αντίπαλοι.

Τα μπάτζετ δεν κάνουν τις ομάδες, αλλά η δουλειά. Μπορεί μία ομάδα να έχει το 1/5 του μπάτζετ του Αρη όταν πάει όμως να πάρει αποτέλεσμα μέσα από κλεφτοπόλεμο, χάνεται η διαφορά δυναμικότητας. Για αυτό πρέπει να έχουμε όλοι υπομονή, για να δημιουργήσουμε την αγωνιστική εικόνα που προσδοκούμε. Ο χρόνος δουλεύει για τον Αρη. Ακόμα προσαρμόζεται στα δεδομένα της κατηγορίας”.

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας :”Ήταν με βάσεις τις δυνατότητες που είχαμε. Θέλουν τον χρόνο τους, γιατί τα τακτικά στοιχεία που έμαθαν, ήταν διαφορετικά”.

Για την έλλειψη ενός ψηλού φορ: “Δεν υπάρχει ψηλός παίκτης με διείσδυση παγκοσμίως. Τα προηγούμενα χρόνια οι φορ έπαιζαν με πλάτη. Τώρα θέλουμε να το κάνουν πλαγιομετωπικά. Εχει να κάνει με ποια στοιχεία θέλεις να σε χαρακτηρίζουν ως ομάδα”.

Για τον Προβατίδη: ”Αν ήταν αμυντικός χαφ, δεν θα ήταν ωφέλιμος, αλλά είναι μεσαίος κεντρικός. Εχει καλές μεταβιβάσεις και θέλουμε αυτή τη δυνατότητα. Σε έναν άλλο τρόπο παιχνιδιού, ίσως να ήταν ωφέλιμος σε άλλο ρόλο. Ηταν καλός και έκανε άμυνα, αν και είναι… αλλεργικός σε αυτή την λέξη. Τα νέα στελέχη βοήθησαν για μία καλύτερη αγωνιστική εικόνα. Για αυτό λέω πως ο χρόνος δουλεύει για τον Αρη`.

 

To Top