ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Καμαρά θέλει να “ξεκλειδώσει” στο τελικό φίνις του πρωταθλήματος!

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά φέτος αποκτήθηκε με μοναδικό στόχο να προσφέρει ποιότητα, αλλά και γκολ στην επίθεση του Άρη.

Ήταν μία από τις προσωπικές επιλογές του Θοδωρή Καρυπίδη, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να δαπανεί πολλά χρήματα τόσο για να τον φέρει όσο και για να τον κρατήσει με τριετές συμβόλαιο. Ωστόσο, ο επιθετικός από την  Μαυριτανία δεν έχει προσφέρει αυτά που όλοι περίμεναν καθώς έχει  6 γκολ σε 29 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και αναζητεί ένα δυνατό… φίνις μπαίνοντας στο β’ γύρο των πλέι οφ.

Αυτό ίσως να βασίζεται στο γεγονός ότι ο Καμαρά παίζει σε μία θέση στην οποία δεν είναι συνηθισμένος να αγωνίζεται. Είναι ο φορ της ομάδας, ο προωθημένος που όλοι του έχουν βάλει αναγκαστικά την ταμπέλα του «γκολτσή», αυτόν από τον οποίον περιμένουν να πετύχει τα γκολ της ομάδας.

Τα στοιχεία που μας έχει δείξει ο επιθετικός του Άρη είναι πως μπορεί να πρεσάρει συνεχόμενα χωρίς δυσκολεύεται από άποψη φυσικής κατάστασης. Είναι ένας παίκτης όπου θέλει χώρο για να δείξει τα χαρακτηριστικά του. Η ταχύτητα του σίγουρα τον βοηθά να παίζει σε έναν πιο ελεύθερο χώρο, ο ρόλος που θα του ταίριαζε «γάντι» θα ήταν πίσω από έναν φορ «κίλερ». Είναι ένας έξυπνος παίκτης που ξέρει να «τρυπώνει» μέσα στην περιοχή, να τραβάει παίκτες πάνω του ανοίγοντας χώρους για τους υπόλοιπους της επίθεσης. Ένα ιδανικό σενάριο θα ήταν ο Καμαρά να χρησιμοποιηθεί σε 4-4-2 όπου θα έχει κυρίως υποστηρικτικό ρόλο δίπλα στον προωθημένο της ομάδας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αμπουμπακάρ πρέπει να «ξεκλειδώσει» την ποιότητα που έχει ως παίκτης για να γίνει ένα σημαντικό «γρανάζι» στην «μηχανή» που λέγεται Άρης.

To Top